ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να κατέβουν από τη Μόρια στο λιμάνι

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να κατέβουν από τη Μόρια στο λιμάνι

Χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν την Δευτέρα να κατέβουν το λιμάνι της Μυτιλήνης από τη Μόρια, ωστόσο οι Αρχές του νησιού ανέκοψαν την πορεία τους στον Καρά Τεπέ.

Οριακή είναι η κατάσταση στο νησί της Μυτιλήνης, καθώς εκτός από τις καραβιές μεταναστών που καταφθάνουν, φέρεται ότι ξεσηκώνονται και οι μετανάστες που βρίσκονται στη Μόρια.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των λιμενικών της Μυτιλήνης κ. Φώτης Γαρουφαλιάς, η πόλη της Μυτιλήνης «πολιορκείται».

mitilini1.jpg

«Περίπου 5.000 μετανάστες από την Μόρια, έχοντας τα πράγματά τους ξεσηκώθηκαν τη Δευτέρα και πορευόντουσαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, ωστόσο, η Αστυνομία κατάφερε και τους σταμάτησε περίπου στο Καρά Τεπέ», αναφέρει στο Newsbomb.gr και στον δημοσιογράφο Χρήστο Παναγόπουλο.

«Εμείς κλείσαμε το λιμάνι τελείως», προσθέτει και τονίζει ότι η νύχτα αναμένεται πολύ δύσκολη, ενώ προβλέπει ότι θα γίνει ξανά απόπειρα να κατέβουν στο λιμάνι οι μετανάστες που βρίσκονται στη Μόρια, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Γαρουφαλιάς, κάποιοι τούς έχουν πει ότι υπάρχουν καράβια που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά.

miitlini2.jpg

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ το λιμάνι της Μυτιλήνης άνοιξε και προς το παρόν επικρατεί ησυχία.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στη Μυτιλήνη και σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου από την Παρασκευή φτάνουν καραβιές με μετανάστες.

Οριακή η κατάσταση στα νησιά μας, όπου βάρκες με μετανάστες φτάνουν σε Μυτιλήνη, Σάμο και Χίο, με τους κατοίκους να βλέπουν να επαναλαμβάνονται σκηνές του 2015.

Από το πρωί της Δευτέρας (02/03) ο δημοσιογράφος Χρήστος Παναγόπουλος βρίσκεται στη Μυτιλήνη και μεταδίδει όλα όσα συμβαίνουν.

Δείτε το βίντεο:

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στο λιμάνι της Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, όπου πραγματοποιήθηκε η υποστολή της ελληνικής σημαίας δίπλα από το μνημείο του Πλωτάρχη του Λιμενικού Σώματος Ηλία Καζάκου.

Δείτε το βίντεο:

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη

Σε υπαίθριο καταυλισμό έχει μετατραπεί περίκλειστος χώρος μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης καθώς στο νησί καταφθάνουν συνεχώς πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.

Οι κάτοικοι του νησιού από χθες, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στήνουν μπλόκα σε διάφορες περιοχές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό να εμποδίσουν την παραμονή των νεοεισερχομένων.

Απλωμένα ρούχα για να στεγνώσουν και παντού παιδιά, οικογένειες, πρόσφυγες και μετανάστες, αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης τις τελευταίες ώρες.

Όπως μεταδίδει το stonisi, περίπου 300 άνθρωποι κοιμήθηκαν εκεί το βράδυ της Κυριακής με κουβέρτες που τους προσφέρθηκαν, ενώ μέχρι και σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι δεν είχαν φαγητό.

Δείτε βίντεο από το λιμάνι της Μυτιλήνης:

Μεταναστευτικό LIVE BLOG: Το Newsbomb.gr σε Έβρο και Μυτιλήνη - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός συνοδεύει βάρκα με μετανάστες

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βάρκες που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Το οπτικοακουστικό υλικό που αποδέσμευσε σήμερα (02/03) το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προέρχεται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε νωρίτερα το πρωί ανοικτά της Μυτιλήνης στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το περιστατικό έχασε τη ζωή του ένα μικρό παιδί, όταν η βάρκα ανατράπηκε.

Δείτε το βίντεο:

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στη συνέχεια φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό LIVE BLOG: Το Newsbomb.gr σε Έβρο και Μυτιλήνη - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Μεταναστευτικό - Εκβιάζει τους πάντες ο Ερντογάν: Ήρθε η ώρα να πάρετε το μερίδιο που σας αναλογεί