ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Οδοιπορικό του Newsbomb.gr στον ποταμό Έβρο - Εικόνες που κόβουν την ανάσα στα σύνορα

Αποκλειστικό: Οδοιπορικό του Newsbomb.gr στον ποταμό Έβρο - Εικόνες που κόβουν την ανάσα στα σύνορα

Το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη βρίσκονται στον ακριτικό Έβρο, όπου για πέμπτη μέρα Αστυνομία, στρατός, αλλά και απλοί πολίτες φυλάνε τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αποστολή στον Έβρο: Ευδοκία Μύτιλη

Για 5η μέρα η χώρα μας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, με τον Ερντογάν να συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι του, υποκινώντας χιλιάδες μετανάστες να κινηθούν προς τα σύνορα, ώστε να περάσουν στην Ελλάδα.

Τα μέτρα φύλαξης σε ξηρά και θάλασσα έχουν ενισχυθεί, ωστόσο οι επιτελείς της Αστυνομίας και του Στρατού βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού, καθώς οι ροές των μεταναστών αυξάνονται.

«Φυλάμε Θερμοπύλες»

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στον ποταμό Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή των Φερών, όπου κατέγραψε την «μάχη» που δίνουν Αστυνομικοί και Έλληνες στρατιώτες, ώστε να απωθήσουν τις προσπάθειες παράνομης εισόδου των συγκεντρωμένων μεταναστών στην τουρκική πλευρά.

«Είμαστε εδώ και περιφρουρούμε τον τόπο μας. Φυλάμε Θερμοπύλες», λέει κάτοικος των Φερών στο Newsbomb.gr, ο οποίος βλέπει τον τόπο του να «πολιορκείται».

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες στη gallery:

Μαζί με τις Αρχές στη μάχη και οι κάτοικοι του Έβρου.

Άυπνοι, αλλά με σθένος και ψυχραιμία περιπολούν και βοηθούν όπως μπορούν στη φύλαξη του νομού από τα σχέδια του Ερντογάν!

Γνωρίζουν άλλωστε καλύτερα από τον καθένα την περιοχή και τα περάσματα που ενδεχομένως επιχειρήσουν να περάσουν οι μετανάστες.

Κάτοικοι από το Καστανιές, τη Νέα Βύσσα, το Πέπλο, τον Πόρο, το Αρδάνιο, τις Φέρες, την Βρυσούλα μέχρι και το Τυχερό πραγματοποιούν περιπολίες, με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα, με μοτοσικλέτες, ακόμα και με ποδήλατα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Τρομάζουν οι αριθμοί: 26.532 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα

Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 1.500 άτομα. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 218 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ΣΟΚ από τον Έβρο: «Αλλάχου Ακμπάρ» και «Κάψτε τα ελληνικά σκυλιά» φωνάζουν οι μετανάστες