ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ στο Newsbomb.gr – Τι θα ισχύει με τα φροντιστήρια

Κοροναϊός: Ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ στο Newsbomb.gr – Τι θα ισχύει με τα φροντιστήρια
IN TIME

ΚοροναϊόςΣτην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (10/03), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας - Τι θα ισχύσει με τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης

Μετά το κλείσιμο σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και τα πανεπιστήμια για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού, αναμένονται αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία και των φροντιστηρίων.

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών κ. Βαφειαδάκης, «αναμένουμε σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να κινηθούμε αναλόγως. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση για τα φροντιστήρια. Ο,τι μας πουν θα το κάνουμε. Προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των μαθητών».

Σχετικά με τους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Βαφειάδης, τόνισε πως επικρατεί κάποια αναταραχή όπως είναι λογικό, ωστόσο «είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν παραστεί ανάγκη, θα καλύψουμε το κενό που θα δημιουργηθεί με εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, με την χρήση τεχνολογικών μέσων.

Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Σε ανακοινώσεις προέβη το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη χώρα μας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο ποια μέτρα θα ληφθούν για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, τα οποία απασχολούν επίσης μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Αυτό το πρωτοφανές γεγονός έχει αναμφίβολα πολλές πτυχές και συνέπειες που έχουν να κάνουν αρχικά με τα ίδια τα παιδιά και ειδικά τους μαθητές που προετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Οι συνέπειες είναι και οικονομικές καθώς στα φροντιστήρια εργάζονται καθηγητές, οι μισθοί και τα ένσημα ασφάλισης των οποίων «τρέχουν».

Δείτε την ανακοίνωση:

Νέα μέτρα

Να υπενθυμιστεί πως τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα προστασίας.

Αναλυτικά:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
  • Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κοροναϊό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: «Βόμβα» του καθηγητή Σύψα στο Newsbomb.gr για τα «ορφανά» κρούσματα

Κοροναϊός - Δραματική έκκληση δημάρχων και δασκάλων: Κλείστε τώρα όλα τα σχολεία

Σχετικές ειδήσεις