ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα πανεπιστήμια αντεπεξέρχονται επιτυχώς στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Κορονοϊός: Τα πανεπιστήμια αντεπεξέρχονται επιτυχώς στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Pixabay

Κορονοϊός: Τι δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης σχετικα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

«Τα πανεπιστήμια είναι ανοικτά, το μόνο που έχει σταματήσει είναι η εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία. Από την πρώτη στιγμή που χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα, με το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων είπαμε ότι σταματά η εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία, αλλά ξεκινάμε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την εκπαίδευση εξ αποστάσεως». Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, αναφερόμενος στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, ώστε να μη χαθούν η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά για μαθητές και φοιτητές αντίστοιχα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Τα πανεπιστήμιά μας είναι σε καλή κατάσταση, από την άποψη ότι χρησιμοποιούσαν μεθόδους τηλε-εκπαίδευσης. Μία από αυτές είναι η ασύγχρονη βοηθητική, σε πλατφόρμες όπου μπορεί ο καθηγητής να ανεβάσει υλικό για το μάθημα, τις διαλέξεις και παρουσιάσεις και παράλληλα και τις σημειώσεις του μαθήματος και οι φοιτητές να υποβάλουν τις εργασίες τους», ανέφερε ο κ. Διγαλάκης, σε δηλώσεις του στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του CNN NOW.

Ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε εκτενώς στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θέσπισε η κυβέρνηση στις 11 Μαρτίου, ώστε όλα τα τμήματα να δίνουν τα προπτυχιακά αλλά και τα μεταπτυχιακά μαθήματα από απόσταση. Ο ίδιος χαρακτήρισε την τηλε-εκπαίδευση «απαραίτητο εργαλείο, με γνώμονα τις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε σήμερα» και τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει ήδη από το σύνολο των πανεπιστημίων να προωθήσουν τα περισσότερα μαθήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Από χθες Δευτέρα, αρκετά πανεπιστήμια προωθούν αρκετό διδακτικό υλικό από απόσταση», πρόσθεσε ο κ. Διγαλάκης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η απαγόρευση της διεξαγωγής μαθημάτων με φυσική παρουσία να παραταθεί και πέραν της 24ης Μαρτίου, οπότε και λήγει η ισχύουσα διαδικασία.

«Στόχος μας είναι αν χρειαστεί να προχωρήσουμε και περαιτέρω. Με χαρά διαπιστώνω ότι τα πανεπιστήμια με ενθουσιασμό και συνείδηση της ευθύνης που έχουμε όλοι μας αυτή τη στιγμή προχωράνε οργανωμένα σε προετοιμασία γι’ αυτό τον λόγο κι εμείς τους διαθέτουμε επιπλέον υλικό για σύγχρονη εκπαίδευση, σε περιβάλλον “εικονικής τάξης”», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο Βασίλης Διγαλάκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» επιδημιολόγου στο Newsbomb.gr για την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός-Μητσοτάκης: «Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό» - Τα μέτρα που εξήγγειλε