ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η ψυχολόγος που αναλαμβάνει τα ψώνια όσων έχουν ανάγκη - Τι δήλωσε η ίδια στο Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Η ψυχολόγος που αναλαμβάνει τα ψώνια όσων έχουν ανάγκη - Τι δήλωσε η ίδια στο Newsbomb.gr
facebook

«Αν είσαι σε ομάδα ιδιαίτερης φροντίδας, είσαι μόνος και δεν μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου, μείνε στο σπίτι. Θα σου τα ψωνίσω και θα τα αφήσω έξω από την πόρτα σου. Από μακριά αλλά μαζί».

Αυτο είναι το μήνυμα της νεαρής ψυχολόγου, Ευφροσύνης Μήτσιου, το οποίο έχει αναρτήσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακινώντας και άλλους συμπολίτες της να βοηθήσουν κάποιον που το χρειάζεται.

Δειτε την ανάρτησή της:

Η ίδια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, πήρε την συγκεκριμένη απόφαση με αφορμή ένα περιστατικό που έζησε ακριβώς έξω από την πολυκατοικία όπου εργάζεται.

«Καθώς έφευγα από το γραφείο μου, είδα μια γιαγιά να επιστρέφει από το σούπερ μάρκετ, με μια σχεδόν άδεια σακούλα και να είναι ιδιαιτέρως λυπημένη γιατί δεν πρόλαβε να ψωνίσει. Εκεί έγινε το κλικ και είπα στον εαυτό μου, ότι δεν μπορεί να είναι μόνη της σε όλο αυτό. Έγραψα το χαρτί για να βοηθήσω όσους το χρειάζονται και να προσκαλέσω και άλλους να λειτουργήσουμε ανάλογα», επεσήμανε η νεαρή ψυχολόγος.

Η Ευφροσύνη Μήτσιου, θεωρεί την αλληλεγγύη αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της, ειδικα απέναντι σε ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη, όπως οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και απέναντι σε οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια.

«Εγώ ξεκίνησα την εν λόγω πρωτοβουλία, βοηθώντας κυρίως ανθρώπους που γνωρίζω από το στενό ή ευρύτερο περιβάλλον μου, τόσο για την δική μου προστασία όσο και για τη δική τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Για μένα η σκέψη μου σε ανθρώπους που είναι μόνοι τους, δεν ισχύει μόνο για τώρα, λόγω κορονοϊού, αλλά ανέκαθεν».

Η ανταπόκριση όπως δηλώνει η νεαρή ψυχολογος ήταν μεγάλη, γεγονός που την γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. «Ευελπιστώ να ενεργοποιηθούν πολλοί άνθρωποι».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, είναι «να παρακινηθούν και άλλα άτομα ούτως ώστε σύντομα να έχουμε έναν υπεύθυνο σε κάθε περιοχή, για να αναλαμβάνει ή να οργανώνει αυτή την πρωτοβουλία», υπογραμμίζει η ίδια, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, που περικλείονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις