ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δήμαρχος Ξάνθης στο Newsbomb.gr: «Η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες»

Κορονοϊός: Δήμαρχος Ξάνθης στο Newsbomb.gr: «Η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες»

Κορονοϊός: Μεγάλη έξαρση σε δυτική Μακεδονία και Ξάνθη -  Τι είπε στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης Εμμανουήλ. 

Σε απόλυτη καραντίνα μπήκαν τα χωριά του Δήμου Μύκης στη Ροδόπη μετά από την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και τους δύο θανάτους στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη Εμμανουήλ, ο οποίος εκτίμησε την κατάσταση της ευρύτερης περιοχής και εξήγησε το πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

«Ήταν πολύ σημαντικό το ότι εμείς "ταρακουνηθήκαμε" πρώτοι από την απαγόρευση του καρναβαλιού» είπε ο Δήμαρχος. Σύμφωνα με τον κ. Τσέπελη «τότε ήταν που καταλάβαμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος. Γιατί πρόκειται για ένα θεσμό που μετρά 55 χρόνια». «Έτσι άλλαξε όλη η σκέψη των κατοίκων. Ήταν σημαντικό αυτό» τόνισε.

Περισσότερα από 2.000 άτομα επέστρεψαν

Υπάρχουν πολλά χωριά, κυρίως ορεινά με λιγοστούς κατοίκους που δεν είναι εύκολη η ενημέρωση αλλά και ο έλεγχος.

Η κατάσταση θα είναι ακόμα δυσκολότερη τις επόμενες ημέρες για τα χωριά της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Ροδόπης εκτιμά ο Δήμαρχος Ξάνθης καθώς «το πρόβλημα εντοπίζεται σε χωρία όπου υπήρξαν μαζικές επιστροφές ξενιτεμένων εργαζομένων και φοιτητών» εκτίμησε ο κ. Τσέπελης.

Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται σε Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Τουρκία και επαναπατρίστηκαν για να βρεθούν δίπλα στις οικογένειες τους.

«Τις πρώτες μέρες τους είπαμε να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Πλέον όσοι επιστρέφουν μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες σε ξενοδοχεία της περιοχής» διευκρίνισε.

«Πέρα από τους ανθρώπους που εργάζονται στο εξωτερικό και ήρθαν στα χωριά τους είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός και φοιτητών που σπουδάζουν στην Αγγλία, Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πολλοί από αυτούς φαίνεται πως ήταν φορείς και δεν το γνώριζαν και έτσι ξεκίνησε το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέπελης.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης «με ανησυχεί για το εάν τήρησαν την καραντίνα και τα μέτρα ασφαλείας που είχαμε επισημάνει και εμείς ως Δήμος αλλά και η ελληνική κυβέρνηση».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Οι ενέργειες του Δήμου

Έγινε μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης από τον δήμο Ξάνθης.

«Ως Δήμος προσπαθούμε με συνεχείς ανακοινώσεις και ενημερώσεις από τοπικά μέσα αλλά και από τα μεγάφωνα να ενημερώσουμε τον κόσμο και να τον προφυλάξουμε» είπε ο Δήμαρχος.

Ερωτηθείς για το αν οι κάτοικοι της Ξάνθης τηρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την μη εξάπλωση της πανδημίας ο Δήμαρχος Ξάνθης είπε « οι κάτοικοι της Ξάνθης πειθαρχούν» και πρόσθεσε « ο κόσμος έχει περιορίσει πολύ τις εξόδους του από τα σπίτια του. Όλοι κυκλοφορούν με τα απαραίτητα έγγραφα στα χέρια και δεν υπάρχει ούτε μία καταγεγραμμένη παράβαση».

Ερωτηθείς για τα κρούσματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή είπε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 καταγεγραμμένα κρούσματα. Ηλικίας άνω των 55 ετών». Μη θέλοντας να δώσει περισσσότερες πληροφορίες για το προφίλ των ασθενών καθώς όπως μας είπε «θα πέσουν θύματα bulling.

Μάλιστα ο κ. Τσέπελης Εμμανούλ έκανε και μία αισιόδοξη πρόβλεψη «αν όλοι τηρήσουμε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και μείνουμε στα σπίτια μας, τότε μετά τις 15 Απριλίου θα έχουμε μία πιο θετική εικόνα» και πρόσθεσε ότι είναι «δύσκολο να μένουμε σπίτι. Αλλά θα βγούμε όλοι κερδισμένοι από αυτό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Εφιαλτικό σενάριο - «Θα είχαμε 40.000.000 νεκρούς χωρίς τα μέτρα»

Σχετικές ειδήσεις