ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για την ενδοοικογενειακή βία (vid)

Κορονοϊός: Το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για την ενδοοικογενειακή βία (vid)
Intime News

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή του ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας αναφέρθηκε στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, που παρατηρούνται εν μέσω πανδημίας.

«Δεν έχουν χώρο τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα του 2020», ξεκαθάρισε ο λοιμωξιολόγος, αναφερόμενος στην έκκληση που απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την ενδοοικογενειακή βία.

Ο κ. Τσιόδρας καταδίκασε τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτα: «Θα προτιμούσα να περπατήσω έξω για να καταπραΰνω τον θυμό μου και ας πάρω πρόστιμο πάρα να κάνω κακό στον άνθρωπό μου».

Και έστειλε το μήνυμα: «Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού».

Σημαντική η ψυχική και σωματική ευεξία

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε ξανά για το ευεργετικό περπάτημα, τονίζοντας πως πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και να μην υπάρχουν εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού.

«Στόχος μας αυτή τη κρίσιμη στιγμή είναι ο περιορισμός διασποράς του ιού. Αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει. Είναι νίκη όλων μας, όλων όσων κατέβαλαν αυτή την τεράστια προσπάθεια. Αυτά είναι τα σημαντικά μέτρα σε αυτή την προσπάθεια.

Η σωματική και ψυχική ευεξία είναι σημαντικές, αλλά θα κρατάμε στη σκέψη μας ότι αυτά τα σημαντικά μέτρα πρέπει να μείνουν σημαντικά στην καθημερινότητά μας, η οποία έχει τόσο αλλάξει», υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

Κορονοϊός: Έτσι εξαπλώθηκε η πανδημία σε όλο τον κόσμο - Ο φονικός «ασθενής 31» και η αίρεση

«Άκουσα όμως σήμερα πως σε κάποιες περιοχές "πλημμύρισαν" οι δρόμοι. Το μήνυμα μένουμε σπίτι δεν αλλάζει. Σταδιακά όσο καλυτερεύει ο καιρός, κατ' εμέ, 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα σε έναν ανοιχτό χώρο, είναι υγεία. Φυσικά και μπορούμε να περπατήσουμε τηρώντας τις αποστάσεις, με την οικογένειά μας. Προσοχή, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον συνωστισμό.

Εμείς οι πολίτες των μεγαλουπόλεων πληρώνουμε το τίμημα των περισσότερων ευκαιριών που απολαμβάνουμε στην πόλη. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Αν βλέπουμε πολύ συνωστισμό, πρέπει να το αποφεύγουμε, σκεφτείτε όπως όταν είστε στο σούπερ μάρκετ και κρατάμε απόσταση. Πρέπει να φροντίσουμε να προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες. Οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι να αποφεύγουν την έκθεση, όσο το δυνατόν περισσότερο», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Εδώ περνά την καραντίνα - Αντέχεις να δεις τις φωτογραφίες;