ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας στο CNN Greece: Μην φοβάστε να πάτε στα νοσοκομεία αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα

Τσιόδρας στο CNN Greece: Μην φοβάστε να πάτε στα νοσοκομεία αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Έκκληση σε όλους τους πολίτες, όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, να απευθύνονται στα νοσοκομεία, χωρίς να φοβούνται ότι θα μολυνθούν από τον κορονοϊό απηύθυναν τόσο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, όσο και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην τακτική ενημέρωση του υπουργείο Υγείας, το Σάββατο.

Ό, τι γίνεται από πλευράς θεραπείας, ή ενημέρωσης, πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τους γιατρούς, τόνισε ο καθηγητής, απαντώντας στην ερώτηση του CNN Greece ότι το 70% των δραστηριοτήτων των νοσοκομείων έχει σχεδόν πάψει, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ασθενείς με τον φόβο του COVID -19 δεν επισκέπτονται τις μονάδες του ΕΣΥ και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και έτσι, υπάρχει ανησυχία, για μελλοντική νοσηρότητα.

Δεν υπάρχει «pause» (παύση) και δεν πρέπει να υπάρξει, τόνισε ο καθηγητής Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι είμαστε εδώ και πρέπει να βοηθήσουμε όλους τους ασθενείς.

Επεσήμανε ακόμη, ότι είναι αλήθεια πώς κάποιοι συμπολίτες μας με τον φόβο του κορονοϊού δεν καπνίζουν, επομένως δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί μετά. Αλλά σίγουρα σε περιπτώσεις όπως εγκεφαλικό, ή κακοήθειες, πρέπει να αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο, όπως συμβαίνει και με τους ασθενείς με διαβήτη που θα πρέπει να γίνεται τηλεπαρακολούθηση από τους γιατρούς τους.

Να θυμίσουμε ότι πριν δύο ημέρες, ο κ. Τσιόδρας, είχε τονίσει στην καθιερωμένη ενημέρωση, ότι κάποια νοσήματα έχουν κάνει «pause», για παράδειγμα δεν βλέπουμε τον αριθμό των εμφραγμάτων που βλέπαμε, ωστόσο οι περιπτώσεις ασθενών με κακοήθειες συνεχίζουν να προσέρχονται στα νοσοκομεία.

Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας λειτουργεί για όλους

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί για όλους.

Σε άλλη ερώτηση επίσης του CNN Greece εάν υπάρχουν σκέψεις για μετατροπή νοσοκομείων αποκλειστικά σε μονάδες COVID-19 και επίταξή ιδιωτικών κλινικών στο επόμενο κύμα της πανδημίας, ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε: Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα από τα νοσοκομεία αναφοράς, αλλά και άλλων νοσηλευτηρίων όπως το «Σωτηρία», ενώ όλο το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

Κορονοϊός: Έτσι εξαπλώθηκε η πανδημία σε όλο τον κόσμο - Ο φονικός «ασθενής 31» και η αίρεση

Είναι σημαντικό επανέλαβε, να περιορίσουμε τα κρούσματα και τη διασπορά από τον ιό, ωστόσο το σύστημα υγείας μας έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, αλλά είναι σημαντικό ότι το ΕΣΥ δεν έχει δοκιμαστεί.

Αναφορικά με την επίταξη ιδιωτικών μονάδων στο επόμενο κύμα της πανδημίας, όποτε και εάν εμφανιστεί, ο κ. Κοντοζαμάνης, υπογράμμισε, ότι υπάρχουν σκέψεις για επίταξη τόσο των ιδιωτικών δομών, όσο και του προσωπικού. Θύμισε δε, ότι σε άλλες χώρες, το 30% με 40% του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού έχει νοσήσει, κάτι που ευτυχώς, δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Εδώ περνά την καραντίνα - Αντέχεις να δεις τις φωτογραφίες;

Σχετικές ειδήσεις