ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κρούσμα σε γηροκομείο στην Αττική - Μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Κρούσμα σε γηροκομείο στην Αττική - Μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη σε οίκο ευγηρίας της Αττικής, σε συνέχεια της διερεύνησης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 , ώστε να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

Επιπλέον, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας. Εδόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ξεπέρασαν τις 108.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο

Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν προσβληθεί από Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, και 108.252 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε 210 χώρες και περιοχές, από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν σε 1.745.290, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού πολλές χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο στους ανθρώπους εκείνους που χρειάζονται νοσηλεία. Από αυτούς τους ασθενείς, τουλάχιστον 344.600 έχουν αναρρώσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη - Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας

Σχετικές ειδήσεις