ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Ο ιερέας που καταζητείται ποστάρει στο... Facebook - Δείτε τι ανέβασε

Κουκάκι: Ο ιερέας που καταζητείται ποστάρει στο... Facebook -  Δείτε τι ανέβασε
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Τον ιερέα, ο οποίος αψηφώντας τις εκκλήσεις των ειδικών και τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κοινωνούσε την Κυριακή των Βαΐων, πιστούς στο Κουκάκι,αναζητά η Αστυνομία.

Παρά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και της Πολιτείας για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο ιερέας που λειτούργησε κανονικά την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, ποστάρει στο... Facebook και απαντά σε όσους τον κατηγορούν.

Το απόγευμα της Κυριακής ο «απείθαρχος» ιερέας έκανε μία ανάρτηση στο facebook και σε αυτήν παραθέτει όσα είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου την Κυριακή των Βαΐων.

Η ανάρτηση

«Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου…διάλεξε..τι θέλεις να εφαρμόσεις · Τον νόμο του κράτους, η τον νόμο του Χριστού; Έμενα ο Χριστός αυτό μου λέει..Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω…Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα ειναι η ίδια η ζωή…όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται ειναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται ειναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το σώμα και το αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς. Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται.»

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Βαΐων 12-4-2020

Κρύβεται από το αυτόφωρο

Οι αστυνομικοί πήγαν χθες, Κυριακή των Βαΐων, στην εκκλησία μετά την εντολή του δικαστικού λειτουργού και προσπάθησαν να εντοπίσουν τον ιερέα στα πλαίσια του αυτοφώρου, όμως, στον ναό βρισκόταν άλλος ιερέας ενώ το αυτόφωρο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα,το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοίνωσε ότι «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο ιερέας λειτούργησε κανονικά την Εκκλησία και περίπου 15 πιστοί προσήλθαν για να λάβουν Θεία Κοινωνία από την πλαϊνή πόρτα του ναού.

Στις παρατηρήσεις γειτόνων ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο παπάς απάντησε ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο και προχώρησε κανονικά στην κοινωνία.

Τι υποστήριξε ο νεωκόρος του ναού

Τα όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής των Βαΐων στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, όπου ιερέας έδωσε τη Θεία Κοινωνία σε άτομα που είχαν συγκεντρωθεί από την πλαϊνή πλευρά της εκκλησίας, περιέγραψε στην κατάθεσή του στην Αστυνομία ο νεωκόρος του ναού που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Μετά την εντολή του εισαγγελέα να σχηματιστεί δικογραφία και να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου ο ιερέας, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πήγαν στην εκκλησία και άρχισαν να παίρνουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου, ο νεωκόρος ανέφερε ότι « ... μόλις είχε τελειώσει η θεία λειτουργία και η ώρα θα ήταν γύρω στις 10.30 με 11.00 το πρωί. Ούτε που είχα καταλάβει πώς έγινε γιατί η κεντρική πόρτα ήταν κλειστή, όπως μας είχαν πει να γίνεται αυτές τις μέρες. Ξαφνικά είδα τον ιερέα να ανοίγει την πλαϊνή πόρτα και να μιλά με κάποιους που ήταν εκεί. Μετά επέστρεψε στο ιερό και μόλις πέρασαν λίγα λεπτά πήγε με το άγιο δισκοπότηρο και κοινωνούσε αυτούς που ήταν έξω από το ναό. Αυτό μόνο έγινε. Αυτοί έμεναν έξω από την εκκλησία δεν μπήκαν μέσα».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο σε λίμνη: Τι είδαν εν μέσω πανδημίας και έμειναν άφωνοι

Σχετικές ειδήσεις