ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Κάτω από 1 ο ρυθμός διασποράς (R0) - Τι σημαίνει για την πορεία της πανδημίας

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Κάτω από 1 ο ρυθμός διασποράς (R0) - Τι σημαίνει για την πορεία της πανδημίας

Θετικά νέα για την Ελλάδα από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρη Τσίοδρα.

«Ο αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από ένα, χάρη στα μέτρα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η νόσος φθίνει και τελικά εξαφανίζεται. Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών», τόνισε σήμερα, κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, ο κ. Τσιόδρας.

«Το γνωστό σε όλους μας R0, που αντιπροσωπεύει τον αριθμό ανθρώπων που θα κολλήσουν τη νόσο από έναν άνθρωπο, δηλαδή αν τον αφήσεις χωρίς μέτρα και έχει ένα R0 πάνω από το 2 θα κολλήσει ο ένας τουλάχιστον άλλους δύο, φαίνεται πως μειώνεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος κι εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας είπε: «Σχετικά με κάποιους συμπολίτες μας, που έχουν ήδη μετακινηθεί στην επαρχία πρέπει να θυμίσω ότι είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, παρακολούθησης της υγείας τους και αυτοαπομόνωσης επί του παραμικρού συμπτώματος, ακόμα και ένα πονόλαιμο, όπως λέω εγώ. Και κυρίως προστασίας έναντι των μονίμων κατοίκων, και κυρίως αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα, αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουν επ' αφορμή των γιορτών, τις ίδιες τις γιορτές μας. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, πως δηλαδή μετέφερα τον ιό σε έναν ηλικιωμένο, σε έναν επαρχιώτη, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε δει τον ιό».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα - Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός - Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους - Ποιοι και πότε θα το πάρουν