ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χίος: Ο «ιπτάμενος ιερέας» έκανε την πρώτη Ανάσταση και συνελήφθη

Κορονοϊός - Χίος: Ο «ιπτάμενος ιερέας» έκανε την πρώτη Ανάσταση και συνελήφθη
politischios.gr

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Στιγμές έντασης σημειώθηκαν στην πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, όταν πιστή αψήφησε τις απαγορεύσεις εισόδου στους Ιερούς Ναούς και θέλησε να εισέλθει στην Εκκλησία για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Λίγο μετά τις 08.00 το πρωί ο πατέρας Χριστόφορος, μετέφερε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα αλλά με τον Ιερό Ναό άδειο από τους πιστούς. «Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής ευχόμενος υγεία σε όλον τον κόσμο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, δημιουργήθηκε ένταση. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ένταση και προσαγωγή πιστής

Παρά τις ευγενικές συστάσεις των Αστυνομικών, η γυναίκα επιχείρησε να περάσει μέσα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να την ωθούν έξω από αυτόν ενώ χτύπησε με το χέρι τον επικεφαλής Αστυνόμο που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, η γυναίκα ζητούσε επιμόνως από τους Αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο περί απαγόρευσης εισόδου στους Ιερούς Ναούς, λέγοντας ότι αν τελικά την προσαγάγουν «θα σας κάνω βούκινο μέσα από τις σελίδες μου στο Facebook».

Τα σκηνικά έντασης προκάλεσαν και την αντίδραση του π. Χριστόφορου Γουρλή που βγαίνοντας έξω από την Εκκλησία κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία λέγοντας «ντροπή» στους Αστυνομικούς για τα σκηνικά που προκλήθηκαν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος - Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά (pics)

Κορονοϊός: Κίνδυνος από «θαυματουργό» φάρμακο για τον ιό - Περιέχει λευκαντικό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Να σημειωθεί ότι εκτός Ναού βρίσκονται και άλλοι πιστοί που σε απόσταση ο ένας από τον άλλον ανέμεναν τον Ιερέα να τους πετάξει τις δάφνες, σεβόμενοι τα περιοριστικά μέτρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κωδικός «σούβλισμα αρνιού» - Πώς θα αποτρέψει η ΕΛ.ΑΣ. τα καλέσματα στο σπίτι το Πάσχα

Σχετικές ειδήσεις