ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Δένδιας: Ας γιορτάσουμε το Πάσχα με χαμόγελο, αισιοδοξία και πίστη

Κορονοϊός - Δένδιας: Ας γιορτάσουμε το Πάσχα με χαμόγελο, αισιοδοξία και πίστη
IN TIME

Κορονοϊός:  «Το ελληνικό Πάσχα θα είναι φέτος διαφορετικό και δε θα μας βρει στην εξοχή. Ας το γιορτάσουμε με χαμόγελο, αισιοδοξία και πίστη στις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν. Καλή Ανάσταση!» γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών εμπλουτίζει την ανάρτησή του και με μια φωτογραφία του πίνακα του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ «Ο χορός των Μεγάρων (Τράτα)», ζωγραφισμένος το 1933.

Στους 109 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε ένας άνδρας στην Αθήνα

Το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ένας 76χρονος άνδρας που κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Χθες τελευταία τους πνοή είχαν αφήσει δύο ακόμα άνδρες «χτυπημένοι» από τον κορονοϊό.

Στις 06:10, ένας 91χρονος που νοσηλευόταν στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, με υποκείμενα νοσήματα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Λίγο αργότερα, στις 06:30 καταγράφηκε μία ακόμα απώλεια καθώς υπέκυψε ένας 78χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος - Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά (pics)

Κορονοϊός: Κίνδυνος από «θαυματουργό» φάρμακο για τον ιό - Περιέχει λευκαντικό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Μεγάλη Παρασκευή (17/04) ήταν 17, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.224 εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, είναι 71 διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κωδικός «σούβλισμα αρνιού» - Πώς θα αποτρέψει η ΕΛ.ΑΣ. τα καλέσματα στο σπίτι το Πάσχα

Σχετικές ειδήσεις