ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το Κρανίδι για 14 ημέρες - Απαγορεύεται η κυκλοφορία 8 το πρωί με 8 το βράδυ

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το Κρανίδι για 14 ημέρες - Απαγορεύεται η κυκλοφορία 8 το πρωί με 8 το βράδυ
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους τίθεται η περιοχή του Κρανιδίου για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί 150 διαμένοντες.

«Τηρήθηκε το πρωτοκολλο από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς. «Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τα μέτρα που θα παρθούν για την περιοχή», πρόσθεσε.

«Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. Δεν υπαρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Έκκληση στους ανθρώπους που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή να μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει. Ο δήμος προχωρά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ. Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1-Β2-Β3, τα άλλα αναστέλλονται. Αναστέλλονται παζάρια και λαικές αγορές», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Προέχει να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενες και εργαζομένους στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας - Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα - Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

«Μας απασχολεί το ζήτημα και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ», δήλωσε με την σειρά του χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τη δομή φιλοξενίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στην Ελλάδα - Τα 120 έφτασαν τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας