ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η Washington Post αναλύει την πετυχημένη απάντηση της Ελλάδας απέναντι στην πανδημία

Κορονοϊός: Η Washington Post αναλύει την πετυχημένη απάντηση της Ελλάδας απέναντι στην πανδημία

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Η Washington Post ανέλυσε την πετυχημένη τακτική της Ελλάδας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, στο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν από πολύ νωρίς και στη συμβολή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ τονίζονται και οι οικονομικές προκλήσεις που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη, ένα σύστημα υγείας αποδυναμωμένο από μια δεκαετία λιτότητας και μακρύ ιστορικό ανυπακοής στις κρατικές εντολές. Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στην υφήλιο, υπήρχε ανησυχία στην Αθήνα ότι αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν συνδυαστικά να οδηγήσουν σε μια μνημειώδη ανθρώπινη τραγωδία. Ωστόσο, προς έκπληξη πολλών εδώ, η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει αποφύγει αυτό το σκοτεινό σενάριο, και αποτελεί πλέον παράδειγμα για το πώς ακόμα και μια ευάλωτη χώρα μπορεί να περιορίσει τον ιό, εάν δράσει γρήγορα και πείσει τον κόσμο να λάβει σοβαρά την απειλή», αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας και συνεχίζει:

«Υπό μία έννοια, οι Έλληνες ήταν προετοιμασμένοι για αυτήν την κρίση, έχοντας την εμπειρία μιας δεκαετίας βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Δεν άργησαν πολύ να πειστούν ότι ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας θα μπορούσε να ανατρέψει ξανά την κανονικότητά τους», σημειώνει η Washington Post, εξηγώντας ότι οι επιπτώσεις της νέας κρίσης στον παγκόσμιο τουρισμό αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά και την οικονομία της χώρας μας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα - Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό - Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν - Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Η Ελλάδα επέβαλε άμεσα περιορισμούς προκειμένου να καταπολεμήσει τον κορονοϊό, με τον αρθρογράφο να αναφέρει: «Έκλεισε τα σχολεία στις 10 Μαρτίου, όταν είχε κάτω από 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Έβαλε λουκέτο σε καφέ, εστιατόρια, μουσεία και εμπορικά κέντρα στις 13 Μαρτίου, μετά τον πρώτο θάνατο, και επέβαλε εθνικό lockdown στις 23 Μαρτίου, όταν ο απολογισμός των νεκρών είχε φτάσει τους 17».

Ειδική αναφορά κάνει τέλος το δημοσίευμα και στον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, που έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή των ημερών: «συμφωνα με δημοσκοπήσεις συντονίζονται κάθε μέρα στις 18.00 για να ακούσουν τα δύο τρίτα των Ελλήνων. Καθισμένος πίσω από ένα γραφείο σε ένα φωτεινό δωμάτιο, παραθέτει τους αριθμούς και τις τελευταίες ιατρικές συμβουλές. Τις στεγνές αναφορές ακολουθούν συχνά προσωπικές σκέψεις και σχόλια για την ενότητα και τη συμπόνια, που συχνά θυμίζουν [θρησκευτικό] κήρυγμα. Η ανθρωπιά τους συγκινεί πολλούς Έλληνες», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Θ' ανοίξουν ή όχι τα σχολεία; Τα δύο «στρατόπεδα» μεταξύ των ειδικών και τι υποστηρίζουν