ΕΛΛΑΔΑ

Αποκοπή δυο ορόφων στο ξενοδοχείο που απειλούσε να κρύψει τη θέα στην Ακρόπολη

Αποκοπή δυο ορόφων στο ξενοδοχείο που απειλούσε να κρύψει τη θέα στην Ακρόπολη

Έγινε πράξη, η απαίτηση χιλιάδων πολιτών.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα για την αποκοπή των δύο τελευταίων ορόφων του πολυώροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου, κάτω από την Ακρόπολη, μετά από τις καταγγελίες των πολιτών.

Η υπουργός Πολιτισμού Μενδώνη δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι είναι πιθανόν ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αποζημίωση η οποία όμως είναι σαφώς μικρότερη από την αξία του μνημείου.

Με το θέμα είχε ασχοληθεί η Guardian λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 10όροφο ξενοδοχείο στην οδό Φαλήρου στην Αθήνα φτιάχτηκε για να ξεχωρίζει. Χτισμένο για να εντυπωσιάζει, διαθέτει μια όμορφη νεωτεριστική πρόσοψη με ξύλινη επένδυση που προσδίδει μια σύγχρονη πινελιά στη δημοφιλή περιοχή Μακρυγιάννη κάτω από την Ακρόπολη.

Καθώς όμως οι ντόπιοι κάτοικοι το παρακολουθούσαν να υψώνεται τον χειμώνα, άρχισαν να γίνονται ολοένα και πιο ανήσυχοι. Τον Φεβρουάριο, όταν έφτασε τα 31,5 μέτρα, το ξενοδοχείο ήταν το ψηλότερο κτίριο της γειτονιάς και είχε αρχίσει να παρεμποδίζει για πρώτη φορά την θέα στον Παρθενώνα και τα οχειρωμένα τείχη του»

Το άρθρο κλείνει τονίζοντας πως: «Μέτωπα μάχης διαμορφώνονται στον ορίζοντα πάνω από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από τις στέγες ντόπιων πολιτών που κινητοποιούνται μπροστά στο ενδεχόμενο να ανεγερθούν πολυώροφα κτίρια σε λίγα μέτρα απόσταση από το αριστούργημα της εποχής του Περικλή, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Στους 123 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Να μην ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία εισηγείται μερίδα επιστημόνων

Κορονοϊός - Νέος συναγερμός: Θετικός στον ιό άνδρας από τη δομή Μαλακάσας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παιδεία: Αυτές είναι οι αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο