ΕΛΛΑΔΑ

Δράσεις υπέρ ανέργων δημοσιογράφων και κατασκευαστών

Δράσεις υπέρ ανέργων δημοσιογράφων και κατασκευαστών

Δυο νέες δράσεις για την ενίσχυση των ανέργων, μέσα από την παροχή στοχευμένης επαγγελματικής εξειδίκευσης, σε δυο κλάδους οι οποίοι υφίστανται έντονα τις επιπτώσεις της ύφεσης αναλαμβάνει σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για τους ανέργους του δημοσιογραφικού και του τεχνικού κατασκευαστικού κλάδου.

Οι άνεργοι θα επιχορηγούνται με επιταγές κατάρτισης (training vouchers), τις οποίες θα καταθέτουν σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της επιλογής τους, ενώ η πιστοποίηση θα γίνεται έπειτα από εξετάσεις.

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απηύθυνε πρόσκληση προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, για την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης του κατασκευαστικού κλάδου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε 5.000 ανέργους και είναι συνολικού προϋπολογισμού 32.000.000 ευρώ.

Οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν δεξιότητες σε νέους τομείς του τεχνικού-κατασκευαστικού κλάδου, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια, η αξιοποίηση του ορυκτού φυσικού πλούτου κ.ο.κ.

Ανάλογη πρόσκληση έλαβαν και οι Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας, με τη σύμπραξη των οποίων θα υλοποιηθούν τα προγραμμάτων κατάρτισης του δημοσιογραφικού κλάδου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε 2.000 άνεργους δημοσιογράφους και είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ. Η χορήγηση της επιταγής κατάρτισης θα γίνεται στους άνεργους δημοσιογράφους μέσω των ενώσεων συντακτών. Το πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 300 ώρες, ενώ οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Στόχος της κατάρτισης είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στη χρήση των νέων τεχνολογιών του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου.

Ρoή Ειδήσεων