ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια

Άρση μέτρων: Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια
IN TIME

Άρση μέτρων: Παρουσιάστηκε λεπτομερώς το σχέδιο «επιστροφής στα θρανία» για χιλιάδες μαθητές από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα

«Ξεκαθάρισε» το τοπίο για την λειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά και των φροντιστηρίων, στην απογευματινή Συνέντευξη Τύπου, γεγονός που δημιουργούσε αγωνία στην μεγαλύτερη μερίδα των μαθητών καθως και των γονέων.

«Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας. Στη βάση όσων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από την αρχή αυτής της κρίσης, έχουμε τονίσει ότι ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς, τους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν. Και το σχέδιο δράσης που θα σας παρουσιάσω σήμερα στηρίζεται και στην ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού», ανέφερε αρχικά η κυρία Κεραμέως.

«Έχουμε ως Κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων» συνέχισε η υπουργός Παιδείας.

Λειτουργία φροντιστηρίων

  • Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.
  • Υπάρχει ωστόσο ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.
  • Θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

Δείτε αναλυτικά το σχέδιο «επιστροφής στα θρανία»:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά - Πώς θα γίνουν οι Πανελλήνιες

Σχετικές ειδήσεις