ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει για τις βιβλιοθήκες

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει για τις βιβλιοθήκες
Pixabay

Άρση μέτρων: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε το «παρών» στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, όπου και ανακοίνωσε τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων.

«Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας. Στη βάση όσων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από την αρχή αυτής της κρίσης, έχουμε τονίσει ότι ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς, τους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν. Και το σχέδιο δράσης που θα σας παρουσιάσω σήμερα στηρίζεται και στην ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού», ανέφερε αρχικά η κυρία Κεραμέως.

«Έχουμε ως Κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων» συνέχισε η υπουργός Παιδείας.

Αναλυτικά ανακοινώθηκαν οι κανόνες της επιστροφής στα θρανία για χιλιάδες μαθητές, ενώ η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τις βιβλιοθήκες, τονίζοντας πως δεν προβλέπεται για την ώρα η επαναλειτουργία τους.

Δείτε αναλυτικά το σχέδιο «επιστροφής στα θρανία»:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά - Πώς θα γίνουν οι Πανελλήνιες

Σχετικές ειδήσεις