ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την Πρωτομαγιά – Φόβοι για ατελείωτες ουρές από Δευτέρα

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την Πρωτομαγιά – Φόβοι για ατελείωτες ουρές από Δευτέρα

Πρόκειται για την τελευταία ουσιαστικά κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ καθώς από Δευτέρα (04/05) καταργείται το sms και οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του νομού. Ωστόσο, μέχρι να έρθει η Δευτέρα, η ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται επί ποδός αύριο, Πρωτομαγιά, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες και η «κόπωση» των πολιτών από τη δίμηνη καραντίνα βοηθούν τη μαζική έξοδο προς εξοχικές κατοικίες.

Από δω και πέρα η ΕΛ.ΑΣ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στους εκατοντάδες ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και τη χρήση της μάσκας που γίνεται υποχρεωτική. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, η τήρηση των μέτρων επαφίεται στις πρωτοβουλίες και στην αίσθηση αυτοπειθαρχίας και ευθύνης των πολιτών προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του ιού.

Υπογραμμίζουν ακόμη, πως όσα συνέβησαν την Πέμπτη έξω από τα υποθηκοφυλακεία, τα δικαστήρια και τις τράπεζες είναι ενδεικτική αυτού που θα συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα, όταν όλα τα αστικά κέντρα θα μετατραπούν σε μια ατελείωτη ουρά.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας την Πρωτομαγιά

Σύμφωνα με το MEGA, αύριο αναμένονται περισσότερα από 60 μπλόκα σε σημεία της Αθήνας, ενώ όπως υπογραμμίζουν πηγές από την Κατεχάκη οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί από τις μέρες του Πάσχα.

Δείτε αναλυτικά:

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη γκάφα: Πασίγνωστος ηθοποιός πιλόταρε αεροσκάφος – Δεν φαντάζεστε τι έκανε;