ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά

Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά
Intime News

Κορονοϊός: Live η ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Tα μέτρα στήριξης για τον Πολιτισμό

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη του Πολιτισμού ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα για τον Πολιτισμό η κ Μενδώνη είπε ότι οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες αλλά προσαρμοστήκαμε και δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον.

«Η πανδημία του κορονoϊού ανέδειξε δομικά προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού. Πρώτον στο κεφάλαιο της εργασίας. Φάνηκε το υψηλό ποσοστό αδήλωτης εργασίας που ταλαιπωρεί την πολιτείας αλλά κυρίως δημιουργούς και καλλιτέχνες. Αυτό σημαίνει μη χαρτογραφημένο τοπίο και αυτό θέτει δυσκολίες για να είσαι αποτελεσματικός».

Μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε ότι:

  • Εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι εργαζόμενοι του χώρου του πολιτισμού, των οποίων η σύμβαση ορισμένου χρόνου έληξε πρόωρα κατά το διάστημα 15.02.2020 έως και την 29.02.2020. Και αυτοί καθίστανται δικαιούχοι των 800 ευρώ μετά από δήλωσή τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

Εντάσσονται και καλύπτονται επίσης αναδρομικά και:

  • Όσοι απασχολήθηκαν σε περισσότερους του ενός εργοδότη κατά το διάστημα από 15.03.2020 έως και 20.04.2020 και είχαν κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως μέχρι 30% συνολικά ώρες εργασίας. Θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 14 και 15.05 μετά από δήλωση του στην ΕΡΓΑΝΗ σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.
  • Όσοι από 1.06.2019 έως την 1.03.2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με 6 μεροκάματα το μήνα ή 50 μεροκάματα συνολικά το διάστημα αυτό θα λάβουν 800 ευρώ.
  • Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Μενδώνη με ειδική ρύθμιση εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά οι ταξιθέτες και ταξιθέτριες του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι για όλες τις παραπάνω κατηγορίες συνεχίζεται η στήριξή τους και τον Μάιο, συμπληρώνοντας πως συνολικά 24 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για τους μισθωτούς και απασχολούμενους του πολιτισμού και των εργαζομένων στον κλάδο.

Η ίδια δεν απέκλεισε μάλιστα αν χρειαστεί να υπάρξει και νέο αναπτυξιακό πακέτο για τον χώρο του Πολιτισμού τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.