ΕΛΛΑΔΑ

Εννέα συλλήψεις για σκληρό παιδικό πορνό!

Εννέα συλλήψεις για σκληρό παιδικό πορνό!

Στρατιωτικός, διπλωμάτης και οδηγός σχολικού λεωφορείου ανάμεσα στους συλληφθέντες για σκληρό παιδικό πορνό!

Τα ηλεκτρονικά «φτερά» του Ikarus απλώθηκαν στους δαιδαλώδεις ιστότοπους και έβαλαν φρένο στις αρρωστημένες ορέξεις διεστραμμένων ανθρώπων.

Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος υπό το συντονισμό της Ιντερπόλ με τον κωδική ονομασία Ikarus, εξαρθρώθηκε ένα ακόμα κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Κατά την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εντοπίστηκαν τα ίχνη και ελλήνων χρηστών από Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης,

Οι εννέα συλληφθέντες(ανάμεσά τους και ένας υπήκοος Γαλλίας) κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων, ενώ για πέντε ακόμα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες, με τις ίδιες κατηγορίες.

Πρόκειται για άτομα υπεράνω υποψίας καθώς ανάμεσά τους είναι ένας αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στην Κάρπαθο, ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου ιδιωτικού σχολείου και ένας συνταξιούχος γάλλος διπλωμάτης!

Επιπλέον, ο Γάλλος υπήκοος κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας, κατά την σύλληψη του, ενώ ένας από τους ημεδαπούς και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι δικογραφίες, που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.

Η Ikarus είναι μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επέφερε σημαντικά «χτυπήματα» στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, με εκατοντάδες συλλήψεις και κατασχέσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης .