ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά

Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά
Intime News

Κορονοϊός: Live η ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πέτσας: Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία

Μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μαζί τους θα ανοίξουν και τα ΚΔΑΠ «εφόσον τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου».

Όπως είπε δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές ΑμεΑ γιατί η αποστέρηση των ΑμεΑ από δημιουργικές εστίες απασχόλησης επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους πορεία

«Συμφωνήθηκε να ανοίξουν τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποστάσεις και τα γενικότερα μέτρα προστασίας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Όπως σημείωσε μετά από σχετική ερώτηση την τελική απόφαση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων θα την λάβει ο πρωθυπουργός μετά από την εισήγηση των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία και την επαναλειτουργία τους θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ευχάριστη θέση: έχουμε ξεπεράσει την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία χάρη στις προσπάθειες όλων των Ελλήνων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε ότι «δείξαμε όλοι μαζί ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και ακούσαμε και ακούμε τις οδηγίες των ειδικών» και ευχαρίστησε τους πολίτες γι αυτό.

Με αναφορά στα λόγια του πρωθυπουργού επεσήμανε ότι σήμερα είμαστε σε θέση «να περπατήσουμε στη γέφυρα που μας περνάει από την άμυνα στην υγεία στην επίθεση προς την πρόοδο».

Πρόσθεσε ότι «πολύτιμα όπλα μας θα είναι η εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε ανάμεσα σε πολίτες και Πολιτεία αλλά και ο βηματισμός της κοινωνίας με οδηγό ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο» και έκανε αναφορά στο σχέδιο που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για στήριξη της εργασίας, μείωση των φόρων και τόνωση της επιχειρηματικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.