ΕΛΛΑΔΑ

ΡΑΕ: Οι καταναλωτές ρεύματος είναι πλήρως εξασφαλισμένοι

ΡΑΕ: Οι καταναλωτές ρεύματος είναι πλήρως εξασφαλισμένοι

Ανεξάρτητα της οποιασδήποτε εξέλιξης στη λειτουργία ενός Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ο πελάτης του είναι πλήρως εξασφαλισμένος ως προς την τροφοδότησή του με ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε αποψινή ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις με ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος.

Όπως αναφέρει η ΡΑΕ αυτό συμβαίνει «διότι έχει προβλεφθεί από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ν. 4001/11) η ενεργοποίηση του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, που σήμερα είναι η ΔΕΗ. Ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου διασφαλίζει απολύτως, σύμφωνα με το άρθρο 57 του νόμου 4001/11, την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος σε πελάτες οι οποίοι δεν θα εκπροσωπούνται πλέον από τον μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους, λόγω υπαιτιότητας αυτού».

Σε περίπτωση αλλαγής Προμηθευτή, καταλήγει η ΡΑΕ, από τον σε αδυναμία να προμηθεύσει ηλεκτρική ενέργεια Προμηθευτή, προς τη ΔΕΗ ΑΕ ως Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, αυτή γίνεται με αυτόματο τρόπο, χωρίς ο καταναλωτής να υποστεί διακοπή της τροφοδότησής του με ηλεκτρική ενέργεια. Οποιοδήποτε ποσό έχει καταβληθεί από τον καταναλωτή στον μέχρι πρότινος Προμηθευτή του και αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος δεν καταβάλλεται ξανά.