ΕΛΛΑΔΑ

ΡΑΕ: Οι καταναλωτές ρεύματος είναι πλήρως εξασφαλισμένοι

ΡΑΕ: Οι καταναλωτές ρεύματος είναι πλήρως εξασφαλισμένοι

Ανεξάρτητα της οποιασδήποτε εξέλιξης στη λειτουργία ενός Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ο πελάτης του είναι πλήρως εξασφαλισμένος ως προς την τροφοδότησή του με ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε αποψινή ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις με ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος.

Όπως αναφέρει η ΡΑΕ αυτό συμβαίνει «διότι έχει προβλεφθεί από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ν. 4001/11) η ενεργοποίηση του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, που σήμερα είναι η ΔΕΗ. Ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου διασφαλίζει απολύτως, σύμφωνα με το άρθρο 57 του νόμου 4001/11, την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος σε πελάτες οι οποίοι δεν θα εκπροσωπούνται πλέον από τον μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους, λόγω υπαιτιότητας αυτού».

Σε περίπτωση αλλαγής Προμηθευτή, καταλήγει η ΡΑΕ, από τον σε αδυναμία να προμηθεύσει ηλεκτρική ενέργεια Προμηθευτή, προς τη ΔΕΗ ΑΕ ως Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, αυτή γίνεται με αυτόματο τρόπο, χωρίς ο καταναλωτής να υποστεί διακοπή της τροφοδότησής του με ηλεκτρική ενέργεια. Οποιοδήποτε ποσό έχει καταβληθεί από τον καταναλωτή στον μέχρι πρότινος Προμηθευτή του και αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος δεν καταβάλλεται ξανά.

Ρoή Ειδήσεων