ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εκατοντάδες διαδηλωτές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Παρασκευής (5/6) συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που διαδήλωσε ενάντια στην λεηλασία της φύσης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, κόμματα, φορείς και συλλογικότητες και η Πρωτοβουλία SupportEarth - ανεξάρτητο δίκτυο συσπείρωσης περιβαλλοντικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

«Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για την γη και την ελευθερία», «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα», γράφουν τα πανό και τα πολύχρωμα πλακάτ των διαδηλωτών.

Η πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με χρώματα, μουσικές και χορό, καθώς τη διαδήλωση «έντυσαν» καλλιτεχνικές ομάδες με μουσική και δρώμενα.

Δείτε βίντεο:

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κατέβηκαν στο δρόμο για να δηλώσουν την εναντίωση τους στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται, ότι το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων καταργεί την προστασία των περιοχών Natura, προωθώντας μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων, νομιμοποιεί αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων, αφαιρεί από την τοπική κοινωνία και τις δημοτικές αρχές το δικαίωμα γνώμης για βαριά επικίνδυνες και ρυπογόνες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων στις δημόσιες περιοχές ιδιοκτησίας τους και προωθεί την αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, κυρίως των αιολικών, που έχουν ήδη προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών για τα κέρδη των επενδυτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κίνηση στις Αφίδνες για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος