ΕΛΛΑΔΑ

Κορυδαλλός: Αρνητικό για κορoνοϊό το δεύτερο τεστ κρατούμενου

Κορυδαλλός: Αρνητικό για κορoνοϊό το δεύτερο τεστ κρατούμενου
Intime News

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στις φυλακές του Κορυδαλλού καθώς κρατούμενος που είχε βρεθεί αρχικά θετικός, στο δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό. 

Αρνητικός στον κορονοϊό COVID-19, είναι τελικά ο 35χρονος Λίβυος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, η περίπτωση του οποίου είχε προκαλέσει συναγερμό στην γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και στον ΕΟΔΥ, καθώς το πρώτο τεστ που του έγινε χτες το απόγευμα, έδειξε ότι ήταν «οριακά θετικός».

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΓΑΠ, και τα δύο επαναληπτικά τεστ που έγιναν σήμερα στον κρατούμενο, τα οποία που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ήσαν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι χθες 23/6/2020, η εξέταση του πρώτου δείγματος στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών, ήταν θετική και για το λόγο αυτό ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για περαιτέρω εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόσθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (καραντίνα κρατουμένων και προσωπικού, απολυμάνσεις, λήψη δειγμάτων για εξέταση κ.λπ.).

«Με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό στον τομέα της ενίσχυσης του επιπέδου της υγείας στα Καταστήματα Κράτησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, ελήφθησαν έγκαιρα, συντονισμένα και αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα προς τον σκοπό της αποφυγής επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός των φυλακών», επισημαίνεται από την γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Μετά τα τελικά αρνητικά αποτελέσματα έληξε ο συναγερμός και η καραντίνα στην Β’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο 35χρονος παραμένει για νοσηλεία, λόγω άλλου σοβαρού προβλήματος υγείας.

Σημειώνεται ότι, το βράδυ της Τετάρτης (24/06) μια γυναίκα 64 ετών στην Κομοτηνή, έχασε την μάχη με τον κορονοϊό, ανεβάζοντας στους 191 το σύνολο των θανάτων από τη νόσο Covid 19 στη χώρα μας.

Η γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κομοτηνής έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου την Τετάρτη (24/06) είναι 8. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3310 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Τι κάνει σήμερα το μοντέλο με την κοκαΐνη που αθωώθηκε