ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν τα σύνορα με Τουρκία: Ελεύθερη διέλευση από Κήπους και Καστανιές

Ανοίγουν τα σύνορα με Τουρκία: Ελεύθερη διέλευση από Κήπους και Καστανιές

Πρώτη είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις Πέτσα.

Το άνοιγμα του συνοριακούς περάσματος των Καστανιών και των Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι από μεθαύριο Τετάρτη (01/07) ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων.

«Από μεθαύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου, κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα, καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από μεθαύριο, επίσης, θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα Ελληνικά λιμάνια.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε επίσης ότι από σήμερα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας, τα κυλικεία στα θέατρα και τους κινηματογράφους, τα καζίνο και τα τελεφερίκ, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα σωματεία.

Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή συνεδρίων, εμπορικών εκθέσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Η είδηση προκαλεί ωστόσο προβληματισμό, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες οι ακριτικοί δήμοι δεν έχουν λάβει ακόμα συγκεκριμένες εντολές.

Διαβάστε επίσης:

Κρατερός Κατσούλης: Τι αποκάλυψε για το πρόβλημα υγείας του (vid)