ΕΛΛΑΔΑ

Αδίκημα η αχαριστία - Άρειος Πάγος: Επεστράφη η δωρεά συζύγου σε σύζυγο

Αδίκημα η αχαριστία - Άρειος Πάγος: Επεστράφη η δωρεά συζύγου σε σύζυγο

Μία… ιστορική απόφαση έλαβε ο Άρειος Πάγος ο οποίος διέταξε την επιστροφή δωρεάς από σύζυγο σε σύζυγο αποδεχόμενος ότι η δωρεοδόχος επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο δωρητή.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να τιμωρήσει την αχαριστία που επέδειξε η σύζυγος σε όσα της είχε προσφέρει ο σύζυγός της και πλέον υποχρεούται να του επιστρέψει το 50% της νέας κατοικίας που είχε γραφεί και στο όνομά της, καθώς τα χρήματα του μεριδίου της για την αγορά του ακινήτου τα είχε δώσει ο σύζυγος με δωρεά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Mini Καύσωνας» η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, «ο δωρητής έχει δικαίωμα να ανακαλέσει τη δωρεά, αν ο δωρεοδόχος φάνηκε με βαρύ παράπτωμα αχάριστος απέναντι στον δωρητή» και πρόσθεσε πως η αχαριστία φαίνεται με «η βαριά αντικοινωνική συμπεριφορά ή διαγωγή του δωρεοδόχου».

Κλείνοντας η κυρία Φραγκάκη σημείωσε πως για να λάβει ανάλογη απόφαση το ανώτατο δικαστήριο, θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις ή και μάρτυρες τόσο της δωρέας, όσο και για την αχαριστία και την αντικοινωνική συμπεριφορά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρπαγή Μαρκέλλας: Χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό της 33χρονης