ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πού βρέθηκαν τα 20 νέα κρούσματα - Αγωνία για τα εισαγόμενα

Κορονοϊός: Πού βρέθηκαν τα 20 νέα κρούσματα - Αγωνία για τα εισαγόμενα
ap

Κορονοϊός: Σήμερα (30/06) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που αποδίδονται στην πανδημία από τον κορονοϊό - Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 20.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 20 νέα κρούσματα σήμερα, 9 είναι εισαγόμενα από πτήσεις, τέσσερα από Ξάνθη, δύο από Αττική, δύο από Καστοριά, ένα από Κοζάνη, ένα από Σύρο και ένα από Λάρισα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

koronoios1-2.jpg

Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών, εκ των οποίων τρεις (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά, 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

koronoios1-4.jpg

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

koronoios1-5.jpg

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

koronoios1-6.jpg

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 308.392 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.478 (1.8%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

koronoios1-1.jpg

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Αυτές είναι οι χώρες στις οποίες η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της