ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Κάρπαθο: Θετικός στον κορονοϊό 74χρονος Ελληνοαμερικανός

Συναγερμός στην Κάρπαθο: Θετικός στον κορονοϊό 74χρονος Ελληνοαμερικανός

Κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάρπαθο, καθώς ένας 74χρονος Ελληνοαμερικανός που επισκέφτηκε το νησί, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το MEGA, ο ηλικιωμένος είχε φθάσει στο νησί πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης tsansit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση.

Ο 74χρονος, κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, υποβλήθηκε κανονικά σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι ο 74χρονος διέμενε σ’ ένα χωριό, κατοίκων περίπου 150 ατόμων.

Όπως είναι φυσικό αμέσως σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθώς ο ηλικιωμένος είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του, με την ιχνηλάτηση των επαφών του να έχει ήδη ξεκινήσει.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του MEGA:

Κανένας θάνατος στη χώρα το τελευταίο 24ωρο - 23 νέα κρούσματα

Είκοσι τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. 777 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.906 (55,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τέσσερις (44,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας από Βεγγάζη: Ναι σε ΑΟΖ Ελλάδας - Λιβύης - Ιστορικές οι ευθύνες Ερντογάν