ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Απόφοιτη ετών... 86 με πτυχίο Βοηθού Νοσηλεύτριας (pics)

Κοζάνη: Απόφοιτη ετών... 86 με πτυχίο Βοηθού Νοσηλεύτριας (pics)

Πρόκειται για μια ξεχωριστή και όμορφη ιστορία που αναδεικνύει τη βαθιά θέληση για μάθηση, αλλά και την αποφασιστικότητα, που επέδειξε μια ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρό της.

Πριν από έξι χρόνια η 86χρονη σήμερα Σουλτάνα Γκέσου από την Κοζάνη έβαλε στόχο να συνεχίσει το σχολείο, το οποίο είχε εγκαταλείψει όταν τελείωσε το Δημοτικό, λόγω του πολέμου αλλά και της απόστασης των δύο ωρών, που θα έπρεπε να διανύει κάθε μέρα την εποχή εκείνη για να πηγαίνει στο Γυμνάσιο της Σιάτιστας.

Όπως μεταδίδει το xronos-kozanis.gr, όταν έγινε 45 χρονών θέλησε να συνεχίσει το σχολείο αλλά όταν πήγε να γραφτεί την αποθάρρυναν λέγοντάς της πως πλέον δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Αυτός της στοίχισε ιδιαίτερα και έμεινε για πολλά χρόνια με το παράπονο και δεν το αποφάσιζε.

Πότε δεν είναι αργά όμως. Με τη στήριξη των δικών της ανθρώπων σε ηλικία 80 ετών η Σουλτάνα Γκέσου επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες.

«Ήταν το μεγάλο μου όνειρο, το περίμενα πολλά χρόνια» αναφέρει η Σουλτάνα Γκέσου, που ξεκίνησε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας από το οποίο αποφοίτησε το 2016 με βαθμό 19.6.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Η Σουλτάνα Γκέσου δε σταμάτησε όμως εκεί. Αρχικά πήγε στο Λύκειο και σύντομα αποφάσισε να πάει στο Επαγγελματικό Λύκειο καθώς όπως η ίδια λέει «σκέφτηκα πως είμαι μαθημένη από επαγγέλματα» και ακολούθησε την ειδικότητα της Βοηθού Νοσηλεύτριας, πτυχίο το οποίο πήρε φέτος από το Επαγγελματικό Λύκειο της Κοζάνης.

Όπως εξηγεί η ίδια επέλεξε τη νοσηλευτική καθώς σκέφτηκε πως είναι μια ειδικότητα που της χρειάζεται τόσο για την ίδια όσο και για να βοηθήσει αν ποτέ χρειαστεί.

Η Σουλτάνα Γκέσου, πριν λίγες μέρες πήρε το πτυχίο της και έχει μόνο καλά λόγια να πει για τους καθηγητές και τους συμμαθητές της. «Με αντιμετώπισαν με αγάπη και σεβασμό» λέει στο xronos-kozanis.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία