ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές

Κόρινθος: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές

Κοντά στα σπίτια οι φλόγες - Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κόρινθο.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (22/07) και καίει δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές, κοντά σε στρατόπεδο όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, έχουν εκκενωθεί, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Δείτε τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια στη gallery που ακολουθεί:

Καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη -βοηθούμενη και από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή- οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες, μηχανήματα έργου ΟΤΑ και εθελοντές.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει κλείσει ο δρόμος προς την Επίδαυρο.

Επί τόπου βρίσκονται ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κουλούρης ενώ αναμένεται να φτάσουν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων της Πυσροσβεστικής Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές δασοπυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Δείτε περισσότερες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές, στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κόκκινος συναγερμός» ΤΩΡΑ: Οι Τούρκοι έχουν «απλωθεί» στο Αιγαίο - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό