ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης 5 κοινότητες του Δήμου Κορινθίων

Φωτιά: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης 5 κοινότητες του Δήμου Κορινθίων

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες.

Ηλεία: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά - Απειλούνται χωριά

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (24/07) σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοϊού, στον Πύργο της Ηλείας.

Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.gr, οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.

Στην πυρκαγιά, η οποία καίει δασικές εκτάσεις επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery που ακολουθεί:

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ώρες οι αρχικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς, ενισχύθηκαν καθώς το απαιτούν οι συνθήκες.

Πλέον στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια.

Δείτε περισσότερες εικόνες από το πύρινο μέτωπο στη gallery που ακολουθεί:

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Παρασκευή, 24 Ιουλίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα και Μυτιλήνη.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τον χάρτη ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο ΤΩΡΑ: Σε συναγερμό το νησί - Αποστολή του Newsbomb.gr (pics+vid)