ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η λίστα - Στους 21 οι θετικοί στον ιό από το γλέντι του γάμου

Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η λίστα - Στους 21 οι θετικοί στον ιό από το γλέντι του γάμου
Pixabay

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από το γλέντι γάμου στη Θεσσαλονίκη.

Θετικοί είναι ο γαμπρός, η νύφη και άλλα 19 άτομα.

Τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης έχουν προς εξέταση 200 δείγματα ύποπτα για κορονοϊό. Δεν αφορούν στο σύνολό τους το γάμο, καθώς είχε 150 καλεσμένους.

Ο γάμος τελέστηκε στον ανοιχτό υπαίθριο χώρο της εκκλησίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, περίπου 40 από τους καλεσμένους μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του ναού γιατί μετά τον γάμο το ζευγάρι έκανε και τη βάφτιση του παιδιού του.

Τι δήλωσε ο γαμπρός

Τη σιωπή του έλυσε ο γαμπρός του επίμαχου γάμου, ο οποίος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη στο γλέντι. Όπως είπε, την Τρίτη ένιωσε μία αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, ενώ την επόμενη ημέρα, δέχτηκε μηνύματα από καλεσμένους, οι οποίοι είχαν τα ίδια συμπτώματα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και τόσο ο γαμπρός όσο και οι καλεσμένοι έσπευσαν στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και μερικοί από αυτούς βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρόμαξαν είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου’. Εκεί λίγο φοβήθηκα», είπε ο γαμπρός.

Αναφορικά με τις συνθήκες του γάμου και του γλεντιού ο γαμπρός πρόσθεσε, «δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;»

Για το ποιος μπορεί να είχε και τον ιό και να ήταν η «πηγή», ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις Σέρρες εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορονοϊού μετά από γαμήλιο γλέντι την περασμένη Κυριακή.

Βόμβα» διασποράς του ιού ο γάμος στη Θεσσαλονίκη

Ο συγκεκριμένος γάμος, που κατέληξε σε πηγή διασποράς του κορονοϊού, τελέστηκε το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους ενώ η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε κτήμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Θετικοί στον ιό είναι ο γαμπρός και η νύφη, αλλά και ο πατέρας του γαμπρού και ο dj.

Κορονοϊός: Τι είπε ο DJ του γάμου

Ο DJ του γάμου μίλησε στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί του από τον ΕΟΔΥ για να του δώσουν οδηγίες.

O DJ μπήκε μόνος του σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, μέχρι να επαναλάβει το τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο DJ, έχει φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, από το οποίο ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στο γλέντι.

«Μόλις εμφάνισα συμπτώματα, πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο, το τεστ βγήκε θετικό. Από το εργαστήριο μου είπαν ότι αυτοί θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να μείνω σε κατ’οίκον περιορισμό περιμένοντας να μου δώσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», σημείωσε. «Επειδή είχα άλλες δουλειές, δεν πρόλαβα να παίξω σε άλλα μαγαζιά, οπότε πιστεύω ότι δεν το μετέδωσα τόσο όσο θα φανταζόταν κάποιος», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Καβάλα για 24 κρούσματα σε εργοστάσιο - Επί ποδός ο ΕΟΔΥ