ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η λίστα! 24 τα θετικά κρούσματα από το γαμήλιο γλέντι

Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η λίστα! 24 τα θετικά κρούσματα από το γαμήλιο γλέντι

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού από το γάμο και το γλέντι που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 24 θετικά κρούσματα.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι αυτά θα αυξηθούν, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα από τουλάχιστον 60 δείγματα.

Η τελετή έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στους Αμπελόκηπους.

Το γλέντι έγινε τελικά σε κλειστό χώρο, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όπως τονίζουν, πάντως, όσοι βρέθηκαν στο γάμο τηρήθηκαν οι αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα.

Νέα αυστηρά μέτρα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορoνοϊού, μετά και την «έκρηξη» νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά από σχετική πρόταση και συνεννόηση με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχουν ως εξής:

Από 1 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, με εξαίρεση τους χώρους εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα.Από 1 έως 15 Αυγούστου αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία και γηροκομεία. Στα νοσοκομεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός με ειδική άδεια. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού.Από 3 έως 9 Αυγούστου ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε κλαμπ και μπαρΠαρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος ΑυγούστουΘεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων και κηδειών μέχρι και τις 15 ΑυγούστουΙσχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσειςΕπεκτείνεται ο περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, έως και την 31η ΑυγούστουΠαρατείνεται έως 15 Αυγούστου η αναστολή πτήσεων για Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.Έως τις 15 Αυγούστου παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).Παρατείνονται έως τις 31 Αυγούστου τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

«Η ατομική ευθύνη ήταν και είναι το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας. Μπαίνουμε σε επιφυλακή χωρίς πανικό. Αφήνουμε πίσω μας τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Στόχος είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αλλαγές στη διασκέδαση -Τέλος τα «ορθάδικα», οι ανοιχτοί γάμοι και τα ανεξέλεγκτα πάρτι