ΕΛΛΑΔΑ

Ο «χορός» του..κορονοϊού: Στα 32 τα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Ο «χορός» του..κορονοϊού: Στα 32 τα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη
Pixabay

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Αλεξανδρούπολη μετατρέποντας τον γάμο, σε εστία κορoνοϊου.

Στα 32 συνολικά έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1. Aναμεσά τους και η φωτογράφος της γαμήλιας τελετής.

Η ίδια δήλωσε «Είμαι ασυμπτωματική. Είμαι καλά. Όσο μπόρεσα να δω εγώ όλα τα μέτρα κατά την διάρκεια του γάμου τηρήθηκαν.»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα διπλασιαστεί, καθώς και τα 200-250 άτομα που παραβρέθηκαν στον γάμο, θα υποβληθούν σε τεστ.

Από την Γερμανία ήρθε η κοπέλα που ήταν το πρώτο κρούσμα στον γάμο, η οποία δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών, καθώς η κοπέλα, καλεσμένη στον γάμο φιλικού της ζευγαριού, βρέθηκε θετική στον κορoνοϊό.

Η ίδια δεν αισθανόταν καλά και πήγε σπίτι της μετά το μυστήριο.

Την Κυριακή μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και διαγνώστηκε θετική. Άμεσα ενημέρωσε ανθρώπους που είχε έρθει σε επαφή, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άτομα να σπεύσουν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε τεστ.

H νεαρή γυναίκα δεν παρευρέθηκε στο γλέντι του γάμου το οποίο έγινε σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη παρά μόνο στο μυστήριο στην εκκλησία.

Δείτε πού εντοπίστηκαν τα 124 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε συνολικά 124 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται ότι το ένα τρίτο περίπου των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα:

- δεκαπέντε (15) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- εννέα (9) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

- είκοσι δύο (22) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-είκοσι δύο (22) στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

-Ένα (1) στην Αρκαδία

-Ένα (1) στη Δράμα

-Δύο (2) στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

-*Δεκαοχτώ (18) στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης*.

-Δύο (2) στην Ημαθία

-*Οκτώ (8) στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre*.

-*Οκτώ (8) στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους*.

-Έξι (6) στη Μαγνησία, από τα οποία τα (4) συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα (1) συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

-Ένα (1) στην Πιερία.

-Ένα (1) στην Καστοριά.

-Ένα (1) στην Κέρκυρα.

-Δύο (2) στην Κοζάνη.

-Ένα (1) στις Κυκλάδες.

-Ένα (1) στην Πέλλα.

-Δύο (2) στη Χαλκιδική.

-Ένα (1) στα Χανιά.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα, Τετάρτη (05/08), o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 124 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 1.349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Την ίδια στιγμή, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 609.583 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6.876(1.13%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βηρυτός: «Πάρτε το νιτρικό αμμώνιο, θα σας διαλύσει» - Η προειδοποίηση που αγνόησαν!