ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στον «αέρα» η φετινή ΔΕΘ - Ενδεχόμενο ματαίωσης

Κορονοϊός: Στον «αέρα» η φετινή ΔΕΘ - Ενδεχόμενο ματαίωσης
IN TIME

Ριζικές αλλαγές γίνοται φέτος σε όλους τους τομείς λόγω κορονοϊού - Αβέβαιη είναι ακόμη και η διοργάνωση της ΔΕΘ για το 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, λίγες ώρες μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή των κ.κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Ζέρβα και Τζιτζικώστα, στην οποία τέθηκε στο μικροσκόπιο η Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να «μιλούν» ακόμη και για lockdown στην συμπρωτεύουσα, είναι σχεδόν βέβαιο πως η φετινή ΔΕΘ θα είναι εντελώς διαφορετική.

Ωστόσο, μετά τα αυξημένα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (σ.σ. 36 μόνο σήμερα, Παρασκευή 07.08.2020), ανάμεσα στα σενάρια είναι και το ενδεχόμενο ματαίωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στην Θεσσαλονίκη

Ανησυχία μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κεντρική Μακεδονία, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί τις τρεις τελευταίες μέρες 107 κρούσματα, 47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας παράλληλα τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να καταγράφεται αυξητική τάση των κρουσμάτων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι μεγαλύτερες εστίες – Ακόμη 17 κρούσματα στον γάμο στον Έβρο