ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές

Κορονοϊός: Επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στη Χαλκιδική, τα Χανιά, τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο, τη Μύκονο, την Πάρο και την Αντίπαρο.

Επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στη Χαλκιδική, τα Χανιά, τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο, τη Μύκονο, την Πάρο και την Αντίπαρο.

Αυτό αναφέρει σχετική κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.53696/1.9.2020) και αφορά προγενέστερη απόφαση (Δ1α/Γ.Π.οικ.52976/28.8.2020) ως προς την λειτουργία των λαϊκών αγορών σε ορισμένες περιοχές, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Όπως ορίζει η απόφαση που ισχύει από την 3η Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ.:

  • Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
  • Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Με ποια μέτρα θα λειτουργήσουν - Τι ισχύει για μάσκες, απουσίες και διαλείμματα