ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε μέσω... Facebook το Rolex των 90.000 ευρώ που είχε κλαπεί στη Μύκονο

Βρέθηκε μέσω... Facebook το Rolex των 90.000 ευρώ που είχε κλαπεί στη Μύκονο

Στην Ιταλία εντοπίστηκε το πανάκριβο ρολόι Rolex των 90.000 ευρώ που είχε κλαπεί στη Μύκονο από την Αμαλία Κανελλόπουλου, τη σύζυγο του προέδρου της εταιρίας ΤΙΤΑΝ Νέλλου.

Ειδικότερα, το ρολόι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», εντοπίστηκε στη Νάπολη μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον «επαναπατρισμό» του.

Οι δύο Ιταλοί που άρπαξαν το πανάκριβο ρολόι συνελήφθησαν την 21η Αυγούστου στην Πάτρα, λίγο πριν πάρουν τα πλοίο για την Ιταλία, και προφυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας Μυκόνου, οι δύο Ιταλοί ήρθαν στη χώρα μας απευθείας από τη Νάπολη με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους και διέμεναν στην περιοχή Καστελάκια Μυκόνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη διεθνούς κυκλώματος που αρπάζει ρολόγια, καθώς πάνω τους βρέθηκαν εκτός από τις πλαστές ταυτότητες και αυτοκόλλητα με πινακίδες μοτοσικλέτας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το κόλπο με τα κλειδιά που χρησιμοποιούν οι μαφιόζικες ομάδες για να μην εντοπίζεται το ξενοδοχείο τους στην περίπτωση που πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας.

Η δικογραφία για το Rolex Candy

Τη δικογραφία της αρπαγής του πανάκριβου ρολογιού παρουσίασε σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση στο Α.Τ Μυκόνου της Αμαλίας Κανελλοπούλου, του θύματος δηλαδή της άγριας ληστείας μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Χώρας. «Την 31.7.20 ήρθαμε για διακοπές με τον σύζυγο μου στη Μύκονο και διαμένουμε στο σκάφος μας στην περιοχή Ψαρού.

Την 16.8.20 και ώρα 17:10, βρισκόμουν στη Μύκονο εντός καταστήματος Starbucks που βρίσκεται στην περιοχή Δραφάκι όταν ένας άγνωστος άνδρας με πλησίασε από πίσω, με τσίμπησε στο αριστερό μου οπίσθιο και γυρνώντας να δω ποιος είναι, με άρπαξε από το χέρι τραβώντας το ρολόι που φορούσα στο αριστερό μου χέρι και έπεσα κάτω.

Μου αφαίρεσε το ρολόι, πιθανόν έκοψε το μπρασελέ και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας προς τα έξω όπου έτερο άτομο τον ανέμενε με μοτοσικλέτα και αριθμό πινακίδας ΕΝΚ – 0582. Το ρολόι ήταν μάρκας Rolex τύπου Candy ή tutti frutti, χρυσό με μπριγιάν, ρουμπίνια, σμαράγδια με μαύρο καουτσούκ μπρασελέ αξίας 90.000 ευρώ.

Κατά την προσπάθεια που κάνει ο δράστης να μου πάρει το ρολόι με τραυμάτισε στο αριστερό μου χέρι με την πίεση που άσκησε ενώ μετά εγώ έπεσα στο έδαφος από την πάλη και τραυματίστηκα επίσης στο αριστερό μου πόδι».

Οι δύο δράστες, μετά από έρευνες της Αστυνομίας, συνελήφθησαν στις 21 Αυγούστου.«Περί ώρα ώρα 17:00 σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατηγό σταθμό νοτίου λιμένα σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο Superfast 1 που βρισκόταν σε διαδικασία φόρτωσης και είχε προγραμματισμένο απόπλου την 18:00 για Μπάρι Ιταλίας, κατελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα στη χώρα έχοντας στην κατοχή τους πλαστές ταυτότητες Ιταλίας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό και συγκεκριμένα στο σήμα που έστειλε το Λιμεναρχείο Πάτρας για τη σύλληψη των δύο Ναπολιτάνων ληστών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Le Figarο για Ερντογάν: Όλο και περισσότερα λάθη κάνει ο «Σουλτάνος»