ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα στο Καπανδρίτι - Εκκενώνεται το χωριό

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα στο Καπανδρίτι - Εκκενώνεται το χωριό
In Τime

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο χωριό Καπανδρίτι της Κεφαλονιάς, με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, να έχει δώσει εντολή για εκκένωση του χωριού.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Προτρέπει τους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά - εφόσον είναι εφικτό».

Πριν λίγη ώρα στην Κεφαλονιά έφθασαν ενισχύσεις από την Αθήνα.

Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Ιόνιο.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα Αννινάτα

Στο μέτωπο στα Αννινάτα, βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και αποτελούμενη από 102 Πυροσβέστες, 21 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ακόμα στο σημείο συνδράμουν εθελοντικές ομάδες αλλά και υδροφόρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο για πασίγνωστο τραγουδιστή - Νοσηλεύεται στην εντατική