ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Σε ύφεση η φωτιά - Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Καπανδρίτι

Κεφαλονιά: Σε ύφεση η φωτιά - Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Καπανδρίτι
INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Φωτιά: Καλύτερη είναι το πρωί του Σαββάτου (05/09) της μεγάλης πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο χωριό Καπανδρίτι της Κεφαλονιάς.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο Καπανδρίτι, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη τώρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στο νησί, έχουμε περιορίσει τις εστίες και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ακόμα, τις πρώτες πρωινές ώρες με απόφαση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, οι κάτοικοι του Καπανδρίτι επέστρεψαν στις κατοικίες τους.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις με τα εναέρια μέσα που έχουν φτάσει στο νησί και συγκεκριμένα από ένα Καναντέρ, δυό Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται ότι από χθες αργά το βράδυ επιχειρούν, συνολικά, 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δύσκολη νύχτα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, είχε προτρέψει τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Προέτρεψε τους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά - εφόσον είναι εφικτό».

Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων έκαναν δυσκολότεροι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάκης Αρναούτογλου: «Αν επαληθευτεί αυτό...» - Η πρόγνωση που τον εντυπωσίασε