ΕΛΛΑΔΑ

«Ιανός» - Καρδίτσα: Σε απόγνωση οι αγρότες στα Φάρσαλα – Ήρθαν αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή

«Ιανός» - Καρδίτσα: Σε απόγνωση οι αγρότες στα Φάρσαλα – Ήρθαν αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή

Κυκλώνας «Ιανός»: Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά τη βιβλική καταστροφή που έφερε στο πέρασμα της η κακοκαιρία  

Απελπισμένοι είναι οι βαμβακοπαραγωγοί οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με μία τεράστια οικονομική καταστροφή, καθώς η θεομηνία έπνιξε τις καλλιέργειες τους λίγες ημέρες πριν τη συγκομιδή.

Ένας αγρότης από τον Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο Newsbomb.gr, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής. «Μιλάμε για απόλυτη καταστροφή. Τα χωράφια μας είναι κάτω από το νερό. Σε λίγες ημέρες θα μαζεύαμε και ελπίζαμε με μια καλή τιμή για να βγάλουμε τον χειμώνα. Τώρα, όλα χάθηκαν».

«Ούτε ένα κιλό βαμβάκι δεν θα πάρουμε. Η περιοχή μας τελείωσε. Όλη η οικονομία κινείται στην Καρδίτσα από τους βαμβακοπαραγωγούς. Πώς θα ζήσουμε εμείς τον χειμώνα, πώς θα μπούμε ξανά να σπείρουμε την άνοιξη; Πρέπει η Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε καταγραφή των ζημιών και σε αποζημιώσεις. Διαφορετικά, η επιβίωσή μας θα είναι αδύνατη», επισημαίνει.

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών.

Στο MEGA μίλησε ο αγρότης και κάτοικος Φαρσάλων, Γιώργος Δρόσος, για το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», αλλά και την επόμενη μέρα της θεομηνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο, η κακοκαιρία χτύπησε λίγες μέρες πριν από τη συγκομιδή του βαμβακιού και του καλαμποκιού με αποτέλεσμα 150.000 στρέμματα να καταστραφούν ολοσχερώς και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να ζημιωθούν περί τα 60.000.000 ευρώ.

«Η ζημιά ήταν καθολική, πρόκειται για βιβλική καταστροφή» υποστήριξε ο κ. Δρόσος και πρόσθεσε πως το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές.

Τόνισε το γεγονός ότι λόγω της καταστροφής σε γεωργία και κτηνοτροφία, η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη και ζήτησε από την κυβέρνηση οικονομική μέριμνα για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Μάλιστα, είπε πως υπάρχει η δέσμευση να γίνουν άμεσα οι πληρωμές μέχρι και πριν από τα Χριστούγεννα.

Εικόνες καταστροφής - Νερό παντού

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την Καρδίτσα καθώς ο αχανής θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί από άκρη σε άκρη σε λιμνοθάλασσα!

Οι εικόνες της καταστροφής έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν την περιουσία τους κάτω από τόνους λάσπης, νερού και φερτών υλικών.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αττική: Ποια σχολεία και καταστήματα είναι κλειστά - Τι ισχύει για Δημόσιο και ΜΜΜ