ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πυλία ενάντια στην εξόρυξη λιγνίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πυλία ενάντια στην εξόρυξη λιγνίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν σήμερα κάτοικοι του χωριού Χωματερό Μεσσηνίας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην δημιουργία εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή.

Πολίτες και φορείς δεν θέλουν την ανάπτυξη λιγνιτωρυχείου, υποστηρίζοντας ότι ο προσανατολισμός της περιοχής τους είναι αγροτικός και τουριστικός.

Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος της Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης, τόνισε: «Δεν θέλουμε την πορεία αυτή που κάποιοι σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς. Η περιοχή, χρόνια τώρα, έχει μια κατεύθυνση παραγωγής, τουρισμού, πολιτισμού, πάνω απ' όλα είναι μια περιοχή που δίνει στην τοπική οικονομία».

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι δίπλα πηγάζουν τα νερά που υδρεύουν τοπικές κοινότητες του δήμου Μεσσήνης, ενώ αναφέρθηκε και στην αναστάτωση που θα προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή από μια τέτοια επένδυση. «Δεν είμαστε κατά των επενδύσεων, αλλά δεν συμβιβάζεται αυτή η επένδυση με άλλες επενδύσεις που έχουν γίνει χρόνια τώρα ή με αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν στον τουριστικό τομέα και την αγροτική παραγωγή».

Στην συγκέντρωση παρέστησαν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εξόρυξη λιγνίτη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος και ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος.