ΕΛΛΑΔΑ

Γέννες από μητέρες με κορονοϊό στο Αττικόν: 18 περιστατικά από την αρχή της πανδημίας

Γέννες από μητέρες με κορονοϊό στο Αττικόν: 18 περιστατικά από την αρχή της πανδημίας

Δεκαοκτώ κυήσεις από μητέρες θετικές στον κορονοϊό SARS-CoV-2 έχουν αντιμετωπιστεί από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα στην Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το τελευταίο περιστατικό αφορά γυναίκα που διαγνώστηκε θετική στην covid-19 από τη Σάμο. Χθες έγινε αεροδιακομιδή, σε κάψουλα μεταφοράς. Η γυναίκα βρισκόταν στην 41η εβδομάδας κύησης και ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή και γεννήθηκε σε άριστη κατάσταση κοριτσάκι με βάρος γέννησης 3.435 γραμμάρια. Αναμένεται ο μοριακός έλεγχος του νεογνού.

18 κυήσεις από μητέρες θετικές στον κορονοϊό SARS-CoV-2.Οκτώ επίτοκες γέννησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Γ' Μαιευτικής-

Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, υγιή τελειόμηνα μωρά, τα οποία ήταν αρνητικά στον SARS-CoV-2. Μία γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, μία με αναρροφητική εμβρυουλκία και έξι με καισαρική τομή, λόγω μαιευτικών ενδείξεων.

Πέντε έγκυες με κύηση πρώτου τριμήνου νοσηλεύτηκαν με συμπτωματολογία λοίμωξης Covid-19 και τέσσερις με κύηση τρίτου τριμήνου. Μία γυναίκα απέβαλε στην 9η εβδομάδα κύησης.

Οι λεχωίδες και οι έγκυες με SARS-CoV-2 λοίμωξη νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα του Αττικού Νοσοκομείου για COVID-19 λοιμώξεις. Τα νεογνά νοσηλεύονται σε θερμοκοιτίδα σε ειδικό θάλαμο στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Η Διευθύντρια της Γ' Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής, καθηγήτρια Σοφία

Καλανταρίδου, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών Ελένη

Αλεξίου και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου έχουν θεσπίσει πρωτόκολλο διαχείρισης και έχουν ορίσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο επεμβάσεων για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες θετικές στον ιό SARS-CoV-2 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ