ΕΛΛΑΔΑ

Κατά της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία η ΟΛΜΕ

Κατά της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία η ΟΛΜΕ

Για «άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ, σχετικά με την Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

«Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, μνημείο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ.

Χαρακτηρίζει «δίκαια» τα αιτήματα των μαθητών για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και επικρίνει το υπουργείο ότι «επιχειρεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων σε ένα ιδιότυπο μηχανισμό "lock-out", σε όργανα καταστολής των μαθητών».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η «απειλή απουσίας» προς τους μαθητές που δε συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση προκαλεί «ντροπή και θυμό», καθώς, όπως αναφέρει, ένα μεγάλο ποσοστό ποδιών δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι προβλέπεται «όλως παρανόμως, ο αποκλεισμός από την τηλεκπαίδευση και άρα υποχρεωτική απουσία όσων μαθητών συνεχίσουν να αγωνίζονται».

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας», τονίζει η ΟΛΜΕ και καλεί τους εκπαιδευτικους να μην υλοποιήσουν «τις αντιδημοκρατικές εντολές» του Υπουργείου Παιδείας.

«Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός σε συναδέλφους να κάνουν μαθήματα σε κλειστά σχολεία. Να αποκλείονται και να τιμωρούνται μαθητές επειδή αγωνίζονται», καταλήγει η ΟΛΜΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κλειστά σχολεία την Παρασκευή (2/10) – Η λίστα του υπουργείου Παιδείας