ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Πέλλα: Σε κατάσταση συναγερμού - Έλεγχοι από 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Κορονοϊός - Πέλλα: Σε κατάσταση συναγερμού - Έλεγχοι από 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ
Intime News

Ιχνηλάτηση των επαφών των 114 εργαζομένων της κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας

Εντατικούς ελέγχους διεξάγουν στην Πέλλα για τα κορονοϊού, από το πρωί του Σαββάτου (3/10), 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των 114 εργαζομένων σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, δημάρχων της περιοχής, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Έδεσσας και του αστυνομικού διευθυντή.

Τα 114 κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία επιβεβαιώθηκαν έπειτα από διενέργεια τεστ σε 427 εργαζομένους στον τομέα της παραγωγής, ενώ σήμερα κλήθηκαν να εξεταστούν και περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι στο τμήμα εξαγωγών. Παράλληλα, γίνονται απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια.

«Έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης, όπως μέχρι τώρα εξελίσσεται. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε όλον τον νομό Πέλλας. Υπήρχαν σήμερα τρία κλιμάκια στη Σκύδρα, δύο στον δήμο Αλμωπίας, στην Κρύα Βρύσης και στον δήμο Έδεσσας στο Γηροκομείο. Θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες να διεξάγουν τεστ, να ιχνηλατούν, να παίρνουν δείγματα, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος του ιικού φορτίου στην περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την πρόληψη μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή ο κ.Τζαμτζής σημείωσε ότι τις σχετικές αποφάσεις λαμβάνει η Πολιτική Προστασία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κάποιο νέο μέτρο, δεδομένου και ότι η περιφερειακή ενότητα Πέλλας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

«Το σημαντικό είναι ότι πλέον δίδεται από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ η λίστα των ονομάτων όλων όσων νοσούν, ούτως ώστε η ελληνική αστυνομία να επιτηρεί την πιστή εφαρμογή των μέτρων και τήρηση της καραντίνας 14 ημερών για όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό. Από εκεί και πέρα ως Περιφερειακή Ενότητα, καθ' υπόδειξη του ΕΟΔΥ αναλαμβάνουμε να κάνουμε ελέγχους σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων στη λειτουργία των μονάδων, τόσο από εργαζόμενους, όσο και από την εργοδοσία. Ζητούμε από όλους την πιστή τήρηση των μέτρων, τη χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, για να προστατεύσουμε το εαυτούς μας, τους οικείους μας, το κοινωνικό σύνολο», τόνισε ο κ. Τζαμτζής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: Τι είπε για το ενδεχόμενο γενικού lockdown