ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Aλαλούμ με την έκδοση χιλιάδων νέων αδειών κυκλοφορίας ΙΧ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Aλαλούμ με την έκδοση χιλιάδων νέων αδειών κυκλοφορίας ΙΧ
ΙΝΤΙΜΕ

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με την έκδοση αδειών κυκλοφορίας την τελευταία εβδομάδα, καθώς το υπουργείο Μεταφορών μέχρι και την Τρίτη (06/09) δεν ήταν σε θέση να εκδώσει νέες για χιλιάδες αυτοκίνητα. 

Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες και εμπόρους έχει προκαλέσει από την περασμένη Τετάρτη (30/09), η βλάβη στο μηχανογραφικό εξοπλισμό του Υπ. Μεταφορών, με αποτέλεσμα χιλιάδες αυτοκίνητα (περισσότερα από 4.000) να βρίσκονται στη σειρά, άλλα για να ταξινομηθούν και άλλα για να μεταβιβαστούν στους νέους ιδιοκτήτες τους.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον κύριο Δήμητρη Πάτσιο, γενικό διευθυντή ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων), για το εν λόγω πρόβλημα.

Όπως τονίζει ο κ. Πάτσιος, «η βλάβη στο μηχανογραφικό εξοπλισμό του Υπ. Μεταφορών είχε αποτέλεσμα από την Τετάρτη 30/9 ως και την Τρίτη 6/10 να μην εκδίδονται άδειες κυκλοφορίες, είτε για νέες κυκλοφορίες, είτε για εγχώριες μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων». Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος στο Newsbomb.gr από την Τετάρτη (7/10), μετά από εσπευσμένες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, δόθηκε προσωρινή λύση και ήδη ικανοποιούνται οι ανάγκες της αγοράς αυτοκινήτου.

Στις επόμενες μέρες αναμένεται η επισκευή του μηχανογραφικού εξοπλισμού, ώστε να επανέλθουν οι κανονικές διαδικασίες και να εκδοθούν τα έντυπα των νέων αδειών που προς το παρόν έχουν υποκατασταθεί από άλλα έγγραφα.

Όπως διαπιστώνει, ωστόσο, ο κ. Πάτσιος, οι συχνές βλάβες στο εν λόγω σύστημα καταδεικνύουν την ανάγκη επίσπευσης της αλλαγής του εξοπλισμού, το οποίο έχει εγκατασταθεί τη δεκαετία του 1990, ίσως και την υπαγωγή της σχετικής επένδυσης στα τρέχοντα κοινοτικά προγράμματα στήριξης.

Καταλήγοντας, ο κ. Πάτσιος αναφέρει ότι η αλλαγή του εξοπλισμού θα εξυπηρετήσει όχι μόνον τις καλές, διαρκείς υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά επίσης θα δώσει χώρο ανάπτυξης για νέες εφαρμογές και εξ αποστάσεως διαδικασίες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η «μπλόφα» του Ερντογάν: Πώς «τσίμπησαν» οι Ευρωπαίοι στις ψευτιές του «σουλτάνου»