ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται
INTIME NEWS

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Την ώρα που η χώρα δείχνει να χάνει τη μάχη με τον κορονοϊό και τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς, «κλειδώνουν» και ανακοινώνονται νέα μέτρα - Το πακέτο μέτρων θα έχει χρονικό ορίζοντα ενός μήνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τα ανακοινώνει σε τηλεοπτικό διάγγελμα που θα απευθύνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου προς τον ελληνικό λαό.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο Παρασκευή 30/10/2020 θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Η βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown όπως αυτό που είχε γίνει στο πρώτο κύμα της πανδημίας το οποίο κόστισε αρκετά στην εθνική οικονομία.

Αυτή την φορά τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι και περιοριστικά, αλλά και οικονομικού τύπου για τις ομάδες που εκ των πραγμάτων θα πληγούν από τις νέες απαγορεύσεις και αφορούν κατά κύριο λόγο την εστίαση.

Αυτοί είναι οι περιορισμοί που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα μέτρα θα κινούνται στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και για τις πράσινες περιοχές.

3. Κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας από τις 21:00 ή της 22:00 το βράδυ με παράλληλη απαγόρευση κυκλοφορίας.

4. Μεγαλύτερο ποσοστό τηλεργασίας για όλους τους τομείς που θα φτάσει και το 80%.

Θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα λιανικής και τα σχολεία, ενώ το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει για τουλάχιστον ένα μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το γενικό lockdown το οποίο όπως όλοι τονίζουν θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα υφεσιακής μορφής στην εθνική οικονομία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ULAQ: Το μη επανδρωμένο πολεμικό σκάφος που παρουσίασε ο Ερντογάν για τη… Γαλάζια Πατρίδα