ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται πριν από το καθολικό lockdown

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται πριν από το καθολικό lockdown
INTIME NEWS

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μονόδρομος είναι τα νέα μέτρα μετά τα απανωτά αρνητικά ρεκόρ που καταγράφονται τόσο στον αριθμό των ημερησίων κρουσμάτων, όσο και στις εισαγωγές των διασωληνωμένων στη χώρα μας. Την Παρασκευή (30/10), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με διάγγελμα στον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που σκοπό θα έχουν να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του ιού, ώστε να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα μέτρα που μελετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινούνται στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

  • Χρήση μάσκας παντού ακόμα και στις πράσινες περιοχές
  • Το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 ή 10 το βράδυ και οι υπηρεσίες να προσφέρονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30, να μεταφερθεί πιο νωρίς το βράδυ, ίσως μισή ή μία ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης.
  • Αύξηση της τηλεργασίας
  • Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια

Με βάση τις πληροφορίες από τα παραπάνω αυτά που έχουν κλειδώσει είναι η αύξηση της τηλεργασίας, η τηλεκπαίδευση, η καθολική χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr είναι αρκετά πιθανή η ανακοίνωση απαγόρευσης μετακινήσεως από και προς τις περιοχές στο επίπεδο 3.

Εξετάζεται, ωστόσο και αναστολή όλων των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μέτρων που έχουν συζητηθεί είναι το σενάριο να κλείσει εντελώς η εστίαση, να μην λειτουργούν μπαρ και εστιατόρια, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ανοικτά ωστόσο θα παραμείνουν τα καταστήματα λιανικής και τα σχολεία, ενώ το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει για τουλάχιστον ένα μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το γενικό lockdown το οποίο όπως όλοι τονίζουν θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα υφεσιακής μορφής στην εθνική οικονομία.

Μητσοτάκης: Πρέπει να αποφύγουμε το lockdown

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το υπουργικό Συμβούλιο το μεσημέρι.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ULAQ: Το μη επανδρωμένο πολεμικό σκάφος που παρουσίασε ο Ερντογάν για τη… Γαλάζια Πατρίδα