ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ - Google Ελλάδας: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες του Β΄ κύκλου

ΟΑΕΔ - Google Ελλάδας: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες του Β΄ κύκλου
Pixabay

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, του διαδικτυακού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων-Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing) - Β΄ Κύκλος στον ιστότοπο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) (www.oaed.gr).

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια. Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι, που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, στις 8:00, μέχρι και τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, στις 15:00. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/e-yperesies.

Οι υποψήφιοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να αναφέρουν το λόγο της ένστασης και να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών, σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο δεν εξετάζονται.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Google Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Συνολικά,1.500 νέοι άνεργοι έως 29 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Grow with Google». Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά 75 ώρες κατάρτισης και, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Google και τον ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι, που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι μηνών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες το μήνα και 6 ώρες την ημέρα. Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανικές εκλογές LIVE: Γιατί καθυστερούν τα αποτελέσματα - Θρίλερ και στο βάθος τα δικαστήρια